Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Szingapúri óriáscég száll be az egyik legértékesebb magyar vállalatba

A magyar tulajdonú MET Csoport 53 millió eurónyi befektetést kapott a szingapúri kormányzati hátterű Keppel Corporationtől, cserébe övék a vállalat 20 százaléka.

A svájci központú MET Holding egy földgáz- olaj- és áramkereskedő multicég, 2018-ban mintegy 3500 milliárd forintos bevétellel rendelkezett. Nagy Britanniától Törökországig fedik le az energiapiacot, összesen 42 milliárd köbméternyi gázt szállított Európa-szerte. Novemberi lapszámunk 100 legértékesebb magyar vállalatot felsorakoztató listáján a 10. helyezett lett.

Egy 2018-as menedzsment-kivásárlást követően a cég profilváltása részeként egyre inkább alapozna a megújuló energiaforrásaik felé mozduló piacra is, ehhez szükséges eszközállományanak növelése is nagyobb fókuszt kapott. Ebben óriási segítség a Keppel Infrastructure, ami a Keppel Corporation részeként az anyacég infrastruktúraeszközeit fogja össze. A tőzsdei cég több ágazatban is tevékenykedik, fenntartható megoldásokat kínálnak az urbanizáció területén. Földgáz- és áramszolgáltatói tevékenységére alapozva – versenyképes energetikai megoldásokat és szolgáltatásokat kínálnak. A két csoport nem titkolt szándéka a közös terjeszkedés az európai energetikai piacon. A közlemény itt olvasható.

Lakatos Benjámin, a MET Csoport vezérigazgatója a Portfoliónak nyilatkozott a tranzakcióról: „A MET Csoport fő célja nem a részvényeladás volt, hanem olyan stratégiai partner megtalálása, aki biztosítja a tőkefinanszírozást az akvizíciókhoz.”

 

"Én azt a definíciót szeretem, hogy ott kezdődik a big data, ahol az adatmennyiség elkezd problémává válni."