Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Háromszintes luxusjachtot vett a 9. leggazdagabb magyar offshore cége

A hazai építőipar tenderkirálya a Lady MRD nevű jachtján túladna, de úgy tűnik, van már egy új luxuscsónakja.

Újabb máltai bejegyzésű jachttal gazdagodott a kormányközeli elit Magyarországon – írja az Átlátszó. Az 50 méter hosszú Seagull MRD névre hallgató jacht tavaly készült Livornóban, máltai zászló alatt járja az Adriát, és a máltai nyilvántartás szerint ugyanaz a cég, az L&L Charter tulajdonolja, mint elhíresült elődjét, a Lady MRD szuperjachtot, amelyik csak 42 méter hosszú, de szintén az olasz Benetti gyárban készült.

Az L&L Charter nevű máltai offshore cégről tavaly derítette ki az oknomyozó oldal, hogy végső tulajdonosa nem más, mint Szíjj László, a közbeszerzésekkel tömött Duna Aszfalt fémjelezte Duna Csoport tulajdonosa. 

Hon. Nickson Chilangwa, MP; Facebook
Szíjj László Afrikába érkezik egy tárgyalásra. Fotó: archív

49,9 méteres hosszúságával a Seagull MRD a megajachtok közé tartozik, de  hajóról viszonylag kevés információ lelhető fel az interneten, csupán annyit tudni róla, hogy a közel 50 méteres jacht súlya 499 tonna, a hajótest acélból és alumíniumból készült, és 3 szintje van.

A hajó ára nyilvánosan nem elérhető, az Átlátszó szerint 30 millió euró (10,5 milliárd forint) lehet a reális ár.

Úgy tudni, hogy Szíjjék a másik jachtot, a nemcsak az Adrián, de a magyar sajtóban is nagyot futó Lady MRD-t eladnák.

A Forbes legutóbb kimutatása szerint Szíjj a 9. leggazdagabb magyar, vagyonát 184,8 milliárd forintra becsültük legutóbb. A Duna Aszfalt szerényebb évet zárt 2020-ban, mint egy évvel korábban, de így sem panaszkodhat. A konszolidált eredményei alapján 254 milliárd volt a forgalmuk, ami 38,5 milliárdos adózott eredménnyel párosult.

Oszd meg!