Üzlet

Változik a szelektív hulladékgyűjtés rendje, erre kell figyelni

Forbes
2021. december 28. 2 perc olvasás

Az FKF csak papírt szeretne látni a kékfedelű tartályokban, ezért megváltozik a gyűjtés rendje.

Január 1-jétől az FKF valamennyi begyűjtési rendszerében (házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, gyűjtőszigetek, lakossági hulladékudvarok) az italos kartondoboz, mint a Tetrapak átkerül a kevert csomagolási hulladékok közé, a sárga fedelű tartályokba, a kék fedelű tartályokban ezen túl kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető – közölte a szervezet kedden az MTI-vel. Szombattól tehát a szelektív gyűjtési rendszerben tisztán papír, illetve kevert csomagolási hulladékok elkülönített gyűjtésére lesz lehetőség.

Szóval a lényeg:

  • a kékfedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot (pl. újság, hullámpapír, csomagolópapír, összelapított kartondoboz stb.) lehet tenni,
  • a sárgafedelű tartályokba pedig kevert csomagolási hulladékot (pl. műanyag és fém csomagolási hulladék, összelapított italos kartondoboz, PET-palack és fém italosdoboz, műanyagzacskó stb.) helyezzenek. Fontos továbbá, hogy a sárgafedelű tartályban kizárólag csomagolási anyag gyűjthető, tehát nem lehet bele egyéb műanyagot helyezni (pl: kertiszék maradéka, háztartási berendezések alkatrészei stb.) és fém használati tárgyakat (pl: ruhafogas, bútormaradvány, berendezések alkatrészei stb.)

Forrás: FKF

Ezt a változtatást amiatt vezeti be a társaság, hogy a kékfedelű tartályokba kizárólag tisztán papírhulladék kerüljön, így – várhatóan – annak további válogatására a jövőben már nem lesz szükség – tették hozzá. Fontosnak, hogy a sárga fedelű tartályban kizárólag csomagolási anyag gyűjthető, tehát ne helyezzen bele senki egyéb műanyagot és fém használati tárgyakat.

Borítókép és képek: FKF // Facebook