Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Breaking: magyar fiatal startupja került be a Google inkubátorprogramjába

 A PublishDrive olyan ígéretesnek tűnik, hogy a Google meghívta magukhoz az alapítókat.

Jentetics Kinga neve már nem cseng ismeretlenül a Forbes olvasóinak, az amerikai és a magyar magazin is beválogatta a sikeres 30 alatti fiatalok listájára. Cége, a PublishDrive, az elektronikus könyvkereskedelmi piacon talált magának egy rést, mesterséges intelligencia segítségével segítik az e-könyvek publikálását, értékesítését, és a szerzői jogdíjak kifizetését – és most már a Google startup-inkubációs programjába, a Launchpad-ba is bekerültek.

 

jentetics_kinga

Jentetics Kinga (Fotó: The Orbital Strangers Project)

 

A Google 50 ezer dollárral tolja meg a szekeret (mindenféle kötelezettség nélkül), hat hónapig pedig szorosan együtt dolgoznak majd a csapattal. A Publish Drive vezetői ezen kívül kapnak egy két hetes tréninget a Völgyben, mentorálást, és 100 ezer dollárnyi Google-kreditet.

A LaunchPad olyan startupoknak lett kitalálva, akik már bizonyították helyüket a piacon, és meg van bennük a növekedési potenciál. Tavaly 200 ezer e-könyvet értékesítettek, többek között az Amazon, az Apple és a Google felületein. A többkörös felvételi alatt a PublishDrive csapatának meg kellett győznie a céget, hogy már rendelkeznek olyan háttérrel, ami miatt érdemes belevágniuk. Gratulálunk!

 

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója