Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Soros György is megadóztatná a szupergazdagokat Amerikában – igen, saját magát is

Soros és fia is aláírta azt a levelet, amiben amerikai gazdagok támogatják a vagyonadó bevezetését.

Gazdag amerikai üzletemberek és családok, köztük Soros György levelet írtak a 2020-as elnökjelölteknek, amiben a vagyonadó bevezetését sürgetik – írja az amerikai Forbes.

Soros és a többi szerző amellett érvel, hogy az 50 millió dollár fölötti vagyonokra dolláronként két cent, továbbá az 1 milliárd dollárnál nagyobb vagyonra pedig dolláronként plusz egy cent

1000 milliárd dollárnál is nagyobb pluszbevételt eredményezne az amerikai költségvetésnek.

A június 24-én közzétett, a 2020-as elnökjelölteknek címzett levélben így fogalmaznak: „Amerikának erkölcsi, etikai és gazdasági felelőssége, hogy többet adózzunk a vagyonunkból. A vagyonadó segíthetne az klímaváltozás kezelésében, a gazdaság fejlesztésében, az egészségügyi rendszer javításában, az egyenlőbb lehetőségek megteremtésében és demokratikus szabadságjogok megerősítésében. A vagyonadó bevezetése a köztársaságunk érdeke.”

A levél célja, hogy felhívja az elnökjelöltek figyelmét a növekvő vagyoni különbségekre és a leszakadó középosztálybeliekre, valamint arra, hogy ne az alacsonyabb jövedelműeket, hanem az anyagilag legszerencsésebb réteget terheljék adókkal.

Teljes terjedelmében (angolul) ezen a linken keresztül érhető el, és a következő személyek neve szerepel az aláírók között: Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. English, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Justin Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alexander Soros, George Soros.

Az ellentmondásos magyar származású milliárdosról a júniusi Forbes címlapsztorijában írtunk: a magazinban 27 oldalban meséljük el, kicsoda, hogyan gondolkozik, és mi is a célja valójában Soros Györgynek.

Kicsoda Soros György? 12 dolog, amit nem tudtál róla és kiderül a Forbes címlapsztorijából


"Rohadtul nem akarom, hogy úgy keressünk többet, hogy valami kicsit rosszabb lesz."

Gerendai Károly, a Sziget alapító-ügyvezetője