Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

lévai bálint_biotech_fotó: Sebestyén László_forbes

Sok növény, még több fehérjeporos vödör és csicsamentes irodák – ilyen lett a BiotechUSA új központja

Az óbudai épületben Lévai Bálint, a cégcsoport ügyvezető igazgatója vezette körbe a Forbest.

Miután a Biotech 2020 áprilisában 5 millió euróért felvásárolta a Scitec Nutrion táplálékkiegészítő-gyártót, a csapat száma 100 fővel növekedett, és a 420 fős székház be is telt. Ebből jelenleg nem látszik semmi, vírushelyzet idején az épületben több a kollégáknak kihelyezett Bioteches fehérjepor, mint az ott dolgozó. Akik mégsem a home office mellett döntenek, azokra kötelező maszkhasználat, rendszeres kézfertőtlenítés és lázmérés vár.

Az épületet Csillag Tibor építész, a BiotechUSA-t vezető Lévai-testvérek gyerekkori riválisa tervezte. „Kempóztunk és a döntőkben mindig Balázs (Lévai Balázs, a BiotechUSA kereskedelmi igazgatója – a szerk.) és Tibi voltak egymás ellenfelei, innen az ismeretség” – mondja Lévai Bálint ügyvezető igazgató. Az építésziroda választásánál nem a protekció döntött, a tenderen egyszerűen Csillag tervei voltak a legjobbak. Az együttműködés annyira jól sikerült, hogy a már tervezési fázisban lévő, következő irodaházuknál már automatikusan Csillagékat kérték fel.

A beruházás költsége 1,2 milliárd forintról indult, majd 1,8 milliárd forintra kúszott fel. „Azt saccolom, hogy sok mindent kifelejtettünk a számolásnál, és a végső összeg végül 2 milliárd forint körüli lett” – mondja Bálint. Az étrendkiegészítő-gyártással foglalkozó vállalkozás egyébként jól kigyúrta magát: 23. helyen szerepel a 2020 legértékesebb magyar kézben lévő családi cégek között.

fotó: Sebestyén László

kép 1 / 10

Az épület kialakításánál a fő tervezési szempont az volt, hogy minél több fény bejöhessen, ezért döntöttek a kürtős megoldás mellett. A felhasználható felület szintenként fogyatkozik, ám így a földszint is fényes tud maradni. Összességében a 3 200 négyzetméteres épület nagyobb hatást kelt, mint amekkora valójában.

A kiemelt képen Lévai Bálint, a BiotechUSA ügyvezető igazgatója // fotók: Sebestyén László

Oszd meg!