Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Sikeresen bocsátott ki kötvényeket Bige László

A péti Nitrogénművek Zrt. sikeresen bocsátott ki 200 millió euró értékben devizakötvényeket, írja a Index. A gyár a Forbes gazdaglistáján hatodik helyet magáénak tudó Bige László érdekeltsége.

“Hatalmas fejlesztési projektben van a Nitrogénművek, de az erre felvett hiteleket, kötvényprogramot finanszírozni kell. Az üzleti környezet azonban romlott – 2025-ig időt nyerhet Bige László, ha sikeresen tud újabb kötvénycsomagot kibocsájtani.”, írtuk néhány napja Bige László péti érdekeltségéről.

Úgy tűnik, a kötvénykibocsátás sikeres volt. Hivatalos, hazai bejelentés még nem érkezett, az Index információi szerint egy nemzetközi kötvénypiaci oldal, a cbonds.com számolt be egy magyar vonatkozású tőkepiaci tranzakcióról. A most kibocsátott kötvény egy 2020-ban kifutó, 7,85 százalékos dollárkamatot ígérő sorozatot váltott le.

Bajban a műtrágyakirály? 200 millió dollárt akar behozni a piacról Bige László

Oszd meg!