Fotó: Share Now
rövid hír

Házhoz rendelhetjük és egy hónapra is elvihetjük a kocsikat – újít a magyar Share Now autómegosztó

Forbes
2021. október 21. 3 perc olvasás

Elsőként tette elérhetővé Magyarországon a hosszú távú autómegosztó szolgáltatást a Share Now, mostantól akár egy hónapra is bérelhetők flottájának autói – jelentette be a Veres Tibor érdekeltségébe tartozó cég a Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében.

Mind a magán-, mind az üzleti ügyfelek egyre növekvő, hosszabb csomagok iránti igényeire reagálva vezette be az Wallis befektetési csoporthoz tartozó autómegosztó, hogy

benzines autói napos csomagokban 1-től már egészen 30 napig bérelhetők.

Külön kauciót nem kell fizetni, a benzinköltség, az országos autópálya-matrica és a 100 ezer forintban maximalizált casco-önrész mind benne van a meghatározott számú kilométert tartalmazó csomagokban, így a felhasználónak csak be kell ülnie, majd vezetés után zónán belül lezárja az autót.

Többnapos bérlés esetén előfoglalással házhoz is rendelheti az autót a szolgáltatás applikációjából, és természetesen akár 1-2 hetes vakációkra is el lehet vinni az autókat.

Jelenleg 390 autó közül választhatnak Budapesten a Share Now ügyfelei, a közlemény szerint mostantól a Peugeot 3008 is megtalálható köztük.

Hétköznap üzleti, hétvégén magánfelhasználókkal a volán mögött

A társaság megosztotta a Share Now-ügyfelek friss felhasználási preferenciáit is, ezek szerint:

üzleti céllal és legalább egy napra már az esetek háromnegyedében hétköznapon bérelnek, a magánfelhasználók napos csomagot továbbra is inkább a hétvégi időszakban igényelnek.

A napidíjas csomagbérlések volumene szeptemberben közel 20 százalékot csökkent a nyári hónapokhoz képest, a Share Now magyarázata szerint az 1 és 2 napos hétvégi konstrukciók népszerűsége miatt.

Ennek ellenére is az ügyfeleik többet vezettek szeptemberben, mint bármelyik idei nyári hónapban, mivel megemelkedett a percdíjas bérlések száma, és az órás csomagok is egyre népszerűbbek.

„Az órás csomagbérlések 70 százaléka hétköznapra esik, ami azt mutatja, hogy ez a használat egyre jellemzőbb a mindennapi élethelyzetekre is a szabadidős tevékenységek mellett”

– nyilatkozta Buday Bence ügyvezető igazgató, aki azt is elárulta, hogy a néhány órára szóló bérlések számában 6 százalékos bővülést hozott az ősz első hónapja.

„A legnépszerűbb a kétórás csomag, amely több tennivaló elintézéséhez is elegendő, annak kockázata nélkül, hogy a számla végösszegét egy esetleges forgalmi dugó dobná meg.”

Veres újabb nagy dobása

A Share Now-t a Veres-féle Wallis Autómegosztó Kft. üzemelteti, ennek anyacége a főtulajdonosa a tőzsdén jegyzett másik autós cégnek, az AutoWallisnak, amely most a tőzsdén készül nagy dobásra: nyilvános kibocsátást szerveznek.

Az Autowallis október 25-én indíthatja el a 6-8 milliárd forint, túljegyzés esetén akár magasabb összegű nyilvános részvényjegyzését, lakossági és intézményi befektetőkre egyaránt számítanak.

Borítókép: Share Now