Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Na, de miért pózol félmeztelenül Shane Tusup a Forbesban?

Forradalom! – áll nagy betűkkel a márciusi Forbes címlapján. Meg egy amerikai srác, aki nem érti, miért amerikaizza a magyar sajtó. Shane Tusup felforgatta az úszósportot, nemcsak itthon, Hosszú Katinkával új módszert vezettek be az úszás világelitjében is.

Érdekel az egész interjú? Vedd meg a lapot, nemrég jelent meg!

cover

GONDOLATOK SHANE-TŐL 

A magyarságáról: 

“Ez az ország az otthonom. Itt élek, itt csinálunk üzletet, itt próbálunk meg hatást gyakorolni a társadalomra, megtenni mindent, amit meg tudunk.”

“Forbes: Ha már seggfejeznek, hívjanak inkább magyar seggfejnek?
Shane Tusup: Mindjárt jobban hangzik!”

A magyar úszósport kilátásairól és a szövetséggel folytatott vitákról:

“Ha a profit megfelelő, nem lehet a költségeket csökkenteni a jobb eredményért. Ez rövid távon is veszélyes.”

“Mint az üzletben, nem a költségeket kell csökkenteni, hanem a termékre odafigyelni. Ezt nem kapták meg a magyar úszók, és ennek meg fogjuk inni a levét, látjuk majd 2020-ban, és biztos 24-ben is, amíg a mostani tehetségek fel nem nőnek.”

sport_nyito_

“(…) A TF edzőképzése sem megfelelő. Nem tanítják, hogyan fejlesztheti az edző a saját képességeit, gondolkodásmódját.”


A Forbes márciusi címlapinterjújában Shane beszél még a 40 fősre duzzadt cégükről, elmondja a véleményét egy budapesti olimpiáról is (az interjút még azelőtt vettük fel, hogy a főváros és a kormány végül lefújta a jelentkezést), és rákérdeztünk arra is, amiről keveset beszéltek, milyen orvosi csapat segíti például a munkájukat.

shane

Ezenkívül volt egy fotózás is, ahol Shane levette a pólóját – na, nem öncélú magamutogatás végett. Részletesen elmondta, melyik tetoválása pontosan mit jelent és miért varratta magára. Kicsit az az érzésünk, mintha ez is az üzleti terv része lenne.

 

Oszd meg!