Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Sehol egy kassza az Amazon új boltjában

Seattleben már az Amazon alkalmazottjai tesztelik a boltot, ahol csak besétálsz, vásárolsz és kisétálsz minden további nélkül.

Jövő év elején nyílik meg első Amazon Go bolt. Az online óriás ezzel belép a valós boltok piacára, ráadásul élelmiszert fog árulni. Egyelőre nem Magyarországon: az első bolt Seattleben nyílik és tényleg nem lesz benne egy kassza sem. A termékeket egyszerűen beteszed a saját táskádba és az Amazon Go alkalmazás már hozzá is adja a számládhoz. Ha visszateszed a polcra, levonja róla. Amikor pedig kisétálsz, megterheli a számládat. Elég vonzónak tűnik, ahogy az első promóvideón bemutatják.

Phil Lempert a Forbes.com vendégszerzője gyors elemzésében méltatja is az Amazon-t. Amíg a élelmiszeróriások csak beszélnek a sornélküli boltokról, az Amazon jön és bemutatja, hogy kell élőben csinálni. Rögtön tovább is gondolja a dolgot: megszerzett vásárlói adatok segítségével, akár személyre szabott árazást is ki lehet alakítani a jövőben.

 

 

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója