A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Sehol egy kassza az Amazon új boltjában

Seattleben már az Amazon alkalmazottjai tesztelik a boltot, ahol csak besétálsz, vásárolsz és kisétálsz minden további nélkül.

Jövő év elején nyílik meg első Amazon Go bolt. Az online óriás ezzel belép a valós boltok piacára, ráadásul élelmiszert fog árulni. Egyelőre nem Magyarországon: az első bolt Seattleben nyílik és tényleg nem lesz benne egy kassza sem. A termékeket egyszerűen beteszed a saját táskádba és az Amazon Go alkalmazás már hozzá is adja a számládhoz. Ha visszateszed a polcra, levonja róla. Amikor pedig kisétálsz, megterheli a számládat. Elég vonzónak tűnik, ahogy az első promóvideón bemutatják.

Phil Lempert a Forbes.com vendégszerzője gyors elemzésében méltatja is az Amazon-t. Amíg a élelmiszeróriások csak beszélnek a sornélküli boltokról, az Amazon jön és bemutatja, hogy kell élőben csinálni. Rögtön tovább is gondolja a dolgot: megszerzett vásárlói adatok segítségével, akár személyre szabott árazást is ki lehet alakítani a jövőben.

 

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő