Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

San Franciscóból jelentjük: mesterséges intelligenciát szívna el a Google

A Launchpad Studio elindulását most jelentették be a cég San Franciscó-i irodájában, a Launchpad Space-ben.

A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia a két legnagyobb dobás az utóbbi időben, viszont kifejezetten erre alapuló cégekből kevés van, legalábbis a Google szerint, ezért a cég egy külön akcelerátorprogramot indít azoknak, akik ezen a területen vállalkoznak. A keresőóriás elég aktív ezen a területen, másfél éve a gépi tanulási rendszerét, a TensorFlow-t nyitotta meg a külsős fejlesztők előtt.

A most bejelentett program során különböző eszközökkel  – tesztkörnyezet, prototípus elkészítés, szimulációs eszközök biztosítása-  segítik a cégeket, a validálásban Fortune 500-as cégek képviselői is részt vesznek, és olyan mesterséges intelligencia szakértőktől lehet tanulni, mint Peter Norvig, Dan Ariely, Yossi Matias vagy Chris DiBona.

A felvételt nyert cégeket – ahogy a “sima” Launchpad akcelerátorba felvett startupok esetében – a Google „lebontja”, azaz megvizsgálja, hogy melyek azok a területek, amelyek leginkább fejlesztésre szorulnak, és cégre szabott mentorálást biztosít. A helyszínek között van San Francisco, Tel-Aviv és New York. Abban nincs megkötés, hogy mekkora startupokkal lehet jelentkezni, az elbírálás egyedi lesz.

Jelentkezni itt lehet.

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.