Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

San Franciscóból jelentjük: mesterséges intelligenciát szívna el a Google

A Launchpad Studio elindulását most jelentették be a cég San Franciscó-i irodájában, a Launchpad Space-ben.

A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia a két legnagyobb dobás az utóbbi időben, viszont kifejezetten erre alapuló cégekből kevés van, legalábbis a Google szerint, ezért a cég egy külön akcelerátorprogramot indít azoknak, akik ezen a területen vállalkoznak. A keresőóriás elég aktív ezen a területen, másfél éve a gépi tanulási rendszerét, a TensorFlow-t nyitotta meg a külsős fejlesztők előtt.

A most bejelentett program során különböző eszközökkel  – tesztkörnyezet, prototípus elkészítés, szimulációs eszközök biztosítása-  segítik a cégeket, a validálásban Fortune 500-as cégek képviselői is részt vesznek, és olyan mesterséges intelligencia szakértőktől lehet tanulni, mint Peter Norvig, Dan Ariely, Yossi Matias vagy Chris DiBona.

A felvételt nyert cégeket – ahogy a “sima” Launchpad akcelerátorba felvett startupok esetében – a Google „lebontja”, azaz megvizsgálja, hogy melyek azok a területek, amelyek leginkább fejlesztésre szorulnak, és cégre szabott mentorálást biztosít. A helyszínek között van San Francisco, Tel-Aviv és New York. Abban nincs megkötés, hogy mekkora startupokkal lehet jelentkezni, az elbírálás egyedi lesz.

Jelentkezni itt lehet.

Oszd meg!