Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Rosszul áll az Uber: hiányzik egy CEO, egy COO, egy CTO, és egy CMO

Az ügyvezető lemondása után egy befektető is visszalépett.

Az Uber vezetése elég kitartóan dolgozott azon, hogy a közösségi közlekedést megreformáló vállalatról kialakulhasson az a kép, hogy ők a vállalkozói világ 16 éves, hátsó padban ülő kamaszai, akik suttyó módon beszólogatnak a lányoknak, és nem érdekli őket semmilyen kritika.

Az amerikai Forbes információi szerint Travis Kalanick távozásával nem csak az ügyvezetői szék maradt üresen, a cégnek kell találni egy operatív, egy technológiai és egy marketingigazgatót is. A Benchmark kockázati tőkebefektető oldaláról eddig Bill Guerley ült a boardban, most ő is felállt – a TPG Capital színeit képviselő David Bonderman után a héten ő a második, aki távozik a befektetők sorából. (Bondermannak volt egy sértő megjegyzése a nőkre, ezért lépett vissza). Bondermann kommentje a lehető legrosszabbkor jött – a cég épp azon dolgozik, hogy a “tesó-kultúra” néven elhíresült, szimplán szexista és bunkó munkahelyi légkört lecserélje egy fokkal toleránsabbra. Ehhez Kalanickék olyan személyeket hívtak segítségül, mint például Ariana Huffington, de hát úgy tűnik, nem nagyon sikerülnek a módszerei.

Kalanick távozásával a nagyjából tucatnyi emberből álló board feladata, hogy kézben tartsa az irányítást, amíg meg nem érkezik az j CEO (pletykák szerint a Fordtól sikerülhet elcsábítani valakit) – ha tőzsdére akarják vinni a céget, akkor szükség lesz egy talpraesett ügyvezetőre, meg egy tisztességes cégkultúrára.

 

 

 

Oszd meg!