Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Romániában vette meg legújabb plázáját a rejtőzködő magyar milliárdos cége

Most Marosvásárhelyen vett bevásárlóközpontot a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group. Jellinek cége a közeljövőben további hasonló tranzakciókra készül a régiós országokban. 

Megállapodást kötött a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont megvásárlásáról az Indotek Group a francia AEW Europe csoporttal, a Morgen Stanley közreműködésével. A 2007-ben épült, mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény olyan nemzetközi márkáknak ad otthont, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.

A marosvásárhelyi pláza belseje. Fotók: Indotek Group

„Fontos mérföldkő számunkra a Promenada Targu Mures megvásárlása, amely az Indotek Group portfóliójában az első romániai kereskedelmi létesítmény lesz. Ugyanakkor a marosvásárhelyi bevásárlóközpont megvétele egy évek óta tartó tudatos építkezés része is, amely egyszerre célozta azt, hogy társaságunk a kiskereskedelmi ingatlanok területén a meghatározó szereplők közé lépjen elő Magyarországon, ezzel párhuzamosan pedig a régiós országok piacán is megjelenjen ebben a szegmensben” – közölte Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.

Az elmúlt időszak akvizíciónak eredményeképpen mostanra elérte a húszat az Indotek Group érdekeltségébe tartozó kiskereskedelmi ingatlanok száma. Jellinekék jellemzően 15-20 éves létesítményeket vesznek meg, amelyek már megérettek a komolyabb modernizálásra.A magyar ingatlanfejlesztő társaság a portfóliójába kerülő létesítményekben mindig nagy fejlesztéseket hajt végre: a megvásárolt bevásárlóközpontokat modernizálja, új arculattal és üzleti koncepcióval ruházza fel, valamint a bérlői mixet is javítja új üzletek vagy üzletláncok bevonzásával. Csak idén már 4 milliárd forintot költöttek erre.

Jelentős beruházásokat tervez a cégcsoport a most megvett marosvásárhelyi bevásárlóközpontban is, az épület korszerűsítése mellett pedig cél, hogy további ismert márkák üzletei számára is új bérelhető helyiségeket alakítsanak ki. 

A Forbes.hu-n jelent meg először, augusztus elején, hogy az Indotek két újabb budapesti és két vidéki plázát vásárolt meg, előzőleg a Gellért Hotelt a Danubius Grouptól.

 

Eladták a Duna Plazát, a Corvin Plazát és még két vidéki bevásárlóközpontot, rejtőzködő magyar milliárdos cége a vevő

Oszd meg!