Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Riválist kap a Netpincér és a Wolt: mától indul a Bolt Food ételkiszállító

Már 600 futárt toboroztak, egyelőre a főváros belső kerületeiben érhető el a szolgáltatás.

A korábban Taxify néven ismertté vált Bolt elindította házhozszállító szolgáltatását – értesült a Forbes a vállalat közleményéből.

A szolgáltatás eleinte Budapest központi részein, az 1., 2., 3., 5., 6., 7., 8, 9. és 11. kerületekben érhető el. Az első felhasználók ingyenes alapdíjjal próbálhatják ki a szolgáltatást.

Később a szállítási díj az első két kilométeren 500 forint lesz, ezt követően 500 méterenként 100 forintért vehetik igénybe a felhasználók a szolgáltatást. A Bolt Food applikáción belül pontosan nyomon követhető a szállítási folyamat minden lépése, illetve élő, magyar és angol nyelvű ügyfélszolgálat segíti a felhasználókat.

A Bolt Food a fővárosi gasztrokínálat minden szegmenséből válogat: lehet rendelni többek között az Attaboy, Vapiano, Felix Kitchen&Bar fogásait, a Subway szendvicseit, illetve több élelmiszer-áruház termékeit viszik házhoz, köztük a magyar termelőkkel dolgozó Supp.li kínálatát.

A cég közlése szerint a vendéglátók részéről hatalmas az érdeklődés, naponta frissül az elérhető éttermek listája.

A vállalathoz eddig 600-an jelentkeztek futárnak, kiképzésük folyamatosan zajlik a következő hetekben. A Bolt Food ellenőrzött, szigorú egészségügyi és higiéniai protokollok mentén működik: minden futár rendszeresen fertőtlenített gépjárművel szállítja ki a megrendelt ételt, kizárólag érintkezésmentesen.  

„A Bolt az elmúlt években az egyik vezető személyszállító szolgáltatóvá nőtte ki magát Magyarországon, több százezer hűséges felhasználóval. A jelenlegi, legtöbbünk számára nehéz helyzetben úgy gondoltuk, hogy eddigi tapasztalatainkat, nemzetközi technológiai hátterünket egy olyan szolgáltatás elindítására fordítjuk, amely az éttermek, a futárok és sofőrök, illetve a felhasználók mindennapjait is megkönnyíti” – mondta az indulás kapcsán Láng László, a Bolt magyar országmenedzsere. 

A Bolt Food ételrendelő applikáció elkülönül már ismert Bolt applikációtól, amin keresztül taxit lehet rendelni. Már ingyenes letölthető az AppStore és a Google Play kínálatából. A vállalat eddig 11 országban és 14 városban tette elérhetővé az appot, az elmúlt hónapban Pozsonyban, Varsóban, Limasszolban és Fokvárosban indult el a szolgáltatás.

"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar