Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bucsi Réka a 2018-as Berlinalén.

Két magyart is beválasztott az Amerikai Filmakadémia, szavazhatnak az Oscarról is

Az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) minden évben új tagokat vesz fel a filmes szakma számos területéről a rendezőktől, a zeneszerzőkön át a jelmeztervezőkig. Idén összesen 395 szakmabelinek küldték el a meghívót, köztük két magyar alkotónak is.

Rév Marcell az operatőrök, Bucsi Réka a rövidfilmesek/animációs filmesek táborában került a rangos listára

– szúrta ki a Kreatív a Variety-n megjelent hírt. 

Sikersorozatok, rövidfilmek, Netflix és HBO

Bucsi Réka (borítóképünkön) három animációs rövidfilmet rendezett eddig, valamennyi a Berlini Filmfesztiválon mutatkozhatott be, volt a Berlinale zsűritagja is. Jelenleg a Netflix The Witch Boy című filmjén dolgozik látványtervezőként, és készül első egészestés alkotására, a The Great Silence című sci-fire. Korábban szerepelt a Forbes 30 tehetséges magyar 30 alatt című összeállításában is.

Rév Marcell többek között az Eufória, az HBO sikersorozatának operatőre, és ő fényképezte a hamarosan Cannes-ban debütáló A feleségem története című filmet is.

Márciusban Gera Marina lett a New York-i székhelyű nemzetközi tévés akadémia tagja, akkor ennek apropóján beszélgettünk vele arról is, mire is jók az ilyen tagságok. Ő az első nő Magyarországról ebben a grémiumban, mellett Kovács Dániel Richárdot, az RTL Klub rendező-producerét is meghívták a testületbe tavasszal.

Oszd meg!