Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Milliárdos rekordáron vitték el a Pókember egyetlen oldalát

Több mint 3,36 millió dolláros (1,039 milliárd forint) rekordáron kelt el egy 1984-es Pókember képregény egyetlen oldala csütörtökön egy dallasi árverésen.   

A több mind egymilliárd forintért eladott oldal meséli el a Pókember ma már ikonikus fekete jelmezének eredettörténetét Mike Zeck rajzán a Marvel A titkos háború című mini képregénysorozatának nyolcadik kötetében. Ez az a ruha, amely végül Venom karakterének felbukkanásához vezet – írja az MTI. 

A mostani árveréssel egy szeptemberi rekord dőlt meg, amikor az Amazing Fantasy 15., 1962 augusztusában megjelent számát vitték el, benne Pókember első kalandjával. Akkor a 3,6 millió dolláros (egymilliárd forintos) vásárlással a példány lett a valaha árverésen megfordult, legmagasabb áron eladott képregény.  

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1.

3,18 millió dollárért (984 millió forint) talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Az eddigi legmagasabb összeg, amelyet amerikai képregény egyetlen belső oldaláért árverésen fizettek, 657 250 dollár (203 millió forint) volt, A hihetetlen Hulk egy 1974-es füzetében található lap kelt el ennyiért.

Borítókép: Spider-Man // Facebook

Oszd meg!