rövid hír

Nagy bevásárlásban az OTP: új piacra lép be, épül az Ingatlan.com riválisa

Zsiborás Gergő
2022. február 17. 3 perc olvasás

Felvásárolja a Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu ingatlanhirdetési portálokat az OTP egyik leánycége. A Csányi Sándor vezette bank célja, hogy teljeskörű megoldást nyújtson a lakáskereső ügyfeleknek a teljes adásvételi folyamat során. Komoly szereplő érkezik az online lakáshirdetési piacra.

Mit jelentettek be?

Az OTP Otthonmegoldások Kft. megalapításával egy teljesen új piacra lép be az OTP Bank, a társaság ingatlanhirdetési oldalak felvásárlásával a piacvezető Ingatlan.com egyik újdonsült kihívója lesz. A bank célja, hogy az ingatlanvásárlást érintő, teljes ügyfélutat lefedő innovatív szolgáltatásportfóliót alakítson ki – közölte a bank a Forbes.hu-val.

A Költözzbe.hu, az Újotthon.hu és a Startlak.hu megvásárlása a bank víziójában megjelölt “lakásökoszisztéma” megvalósításának első komoly lépése, amellyel rögtön meghatározó szereplővé válnak az online ingatlanhirdetési piacon. A tranzakció zárása 2022. március végén várható.

Mit vett az OTP?

A Startlak.hu közel 15 éve segíti ügyfeleit ingatlan eladás, vétel és bérlés területén. A Költözzbe.hu egy dinamikusan fejlődő ingatlanhirdetési portál, az Újotthon.hu oldalon pedig az új építésű otthonok kínálatából válogathatnak az ügyfelek (utóbbi kettő azonos tulajdonoshoz tartozik). A három weboldalon összesen több mint 100 ezer eladó és kiadó ingatlan hirdetése érhető el,  és havonta 1,5 millió oldallátogatást történik a Gemius adatai szerint.

Mit nyernek az üzleten?

Az oldalak mögött kisebb cégek állnak, számunkra mindenképp szintlépés az akvizíció, hiszen immár mögöttük lesz az OTP összes erőforrása, a banknak pedig jó kiindulási pont, hogy nem teljesen nulláról építkezve lép be egy új piacra.

A tranzakció részeként a portálok eddigi tulajdonosai és a teljes szakértői csapata is csatlakozik az OTP Otthonmegoldások Kft-hez. A tranzakciót követően a portálok egy ideig szinte változatlan módon elérhetőek lesznek. Majd a lakásökoszisztéma létrejöttével a három portál egyesül. Az új oldal fejlesztése, az új funkciók beépítése folyamatos lesz.

Mit mondtak az érintettek?

„Nagy lehetőségnek tekintjük az OTP Csoporthoz való csatlakozásunkat. Biztosak vagyunk abban, hogy az új tulajdonos erőforrásaival és támogatásával új dimenziók nyílnak meg ingatlanközvetítő partnereink előtt, hozzájárulva ezzel egy egészséges verseny kialakulásához az online ingatlanhirdetési piacon. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szolgáltatást biztosítsunk meglévő és leendő partnereink, valamint hirdető és ingatlankereső felhasználóink számára” – nyilatkozta Jenes Tamás az akvirált portálok tulajdonosainak képviseletében.

„Nagy örömünkre szolgál ez az akvizíció, hiszen már rövidtávon is hozzájárul ahhoz, hogy az ingatlanhirdetési piac meghatározó szereplőjévé váljunk. Ez az alapját képezi annak, hogy a fejlesztés alatt álló szolgáltatásainkkal minél több ügyfélnek tudjunk segítséget nyújtani a lakásvásárlással kapcsolatos kihívásaikban” – mondta Lipták Zsuzsa az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezető igazgatója.