Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Összejött a pénz a cuki asztrofizikás mesekönyvre

Farkas Róbert dizájner angol nyelvű mesekönyvet álmodott 3-5 éves gyereknek. Egy kis róka és apja beszélgetéseivel, illusztráltan mutatja be az  asztrofizikát. Clever Fox’s Tales about the Universe címmel eredetileg háromrészes sorozatot tervezett, ehhez az Indiegogón indított kampányt.

Pár nappal a határidő előtt összejött a kitűzött 6900 dollár (kb. 2 millió forint), ez azt jelenti, hogy az első könyvet már elkészíti (300 példányban), és postázza azoknak, akik támogatták a kampányt, valamint befizeti az adókat és megveszi a nemzetközi kiadáshoz szükséges ISSN-számot. A szállítást Farkas decemberre ígéri.

Rugalmas célt jelölt meg a Indiegogón, azaz, ha még több pénz összejött volna, az már akár a másik két rész kiadására is elég lett volna. Az első, asztrofizikáról szóló könyv tudományos tanácsadója Raffai Péter, asztrofizikus, aki egy magyar kutatócsoport tagjaként részt vett a gravitációs hullámok felfedezésében. A könyv tízoldalas lesz, párbeszédes formában megy végig a témákon: egy aparóka és fia beszélgetnek a világegyetem nagy kérdéseiről, mindegyik fizikai jelenségre hozva példát is.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő