Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ordítozó séf, futballista és írónő is van a 10 leggazdagabb európai híresség között

Az amerikai Forbes idén is összeállította a legjobban kereső európai hírességek listáját.

Bár a legjobban fizetett hírességek listáját az amerikaiak dominálják, az európai szcénának sem kell szégyenkeznie – az idei 100-as lista ötöde Európából érkezik.

europeancelebs_trio-1200x696

Kép:forbes.com

Az első helyen J.K. Rowling áll, 95 millió dollárral – ezt 12 hónap alatt kereste meg, az Elátkozott gyermek című kötet a szigetországban  1,3 millió példányban kelt el.

A 20 legjobban fizetett híresség összesen 1,06 milliárd dollár keresett az elmúlt egy évben (igen, adózás előtt). Közülük 12 az Egyesült Királyságban él, a listán szerepel a szabadszájú szakács, Gordon Ramsey a maga 60 milliós vagyonával, a zenész Simon Cowell 43 milliós keresetével, de egy-egy jelöltet tudott állítani Írország, Németország, Hollandia, Portugália, Szerbia, Spanyolország, Svédország és Svájc is.

A profi sportolók között van három focista, három versenypilóta, két teniszező, egy golfozó, és egy ketrecharcos. C. Ronaldo a lista második helyén végzett, 93 millió dollárral, (ebben nagy szerepe volt annak, hogy csapata, a Real Madrid meghosszabbította a szerződését, aztán ott van a CR7 márka is.) Az ír bunyós, Conor McGregor az utolsó előtti európai a listán,34 milliót kaszált, és jövőre ettől sokkal magasabb helyen fog végezni, mert a Floyd Mayweather elleni meccse rengeteg pénzt hozott.

A teljes, 100-as lista 84%-át férfiak alkotják, ezt az arányt az európai részleg is tükrözi, a 20 európai között csupán 2 nő szerepel – egyikük a már említett Rowling, a másik pedig (negyedik helyen) a szintén brit Adele.

A top 10 legjobban kereső európai híresség

1. J.K. Rowling (95 millió dollár)

2. Cristiano Ronaldo (93 millió dollár)

3. Coldplay (88 millió dollár)

4. Adele (69 millió dollár)

5. Roger Federer (64 millió dollár)

6. Elton John (60 millió dollár, holtverseny)

7. Gordon Ramsey (60 millió dollár)

8. Paul McCartney (54 millió dollár)

9. Rory Mcllroy (50 millió dollár)

10. Calvin Harris –

A teljes lista ide kattintva érhető el.

 

 

Oszd meg!