Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Tesla.com

Önvezető Tesla okozhatott halálos balesetet

Houstonban szombat este hajtott neki egy fának egy Tesla, a hatóságok szerint szinte biztos, hogy a kormány mögött nem ült senki, a balesetben ketten haltak meg, mindketten az autó utasai voltak. 

A nagy sebességgel haladó 2019-es Tesla S Model egy kanyarban sodródott ki és csapódott fának, majd gyulladt ki. A két áldozat közül az egyik hátul, a másik minden jel szerint az anyósülésen ült, az autót nem ember vezette, a hatóságok ebben szinte biztosak, de tovább vizsgálják a baleset körülményeit, leginkább azt, kioldódott-e az első utasoldali légzsák.

Nem ez az első eset, hogy halálos baleset részese egy önvezető Tesla (az első ilyen eset 2016-ban történt). Az amerikai közlekedésbiztonsági ügynökség jelenleg 27 balesetet vizsgál, amelyben Tesla is érintett, ebből három a közelmúltban történt. 

Elon Musk, a Tesla CEO-ja januárban beszélt arról, hogy reméli, a technológia idén már meghaladja megbízhatóságban az emberi sofőröket, cége pedig nagy profitot vár az önvezető technológiától. 

Oszd meg!