Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Glen Carrie // Unsplash

Off-Facebook Activity: így tudod megnézni, milyen adatokat kap meg rólad a Facebook – vagy épp kikapcsolni

Az Apple után most a Facebook is beszállt az adatvédelem „promotálásába”, új kiegészítőjével megnézhetjük, milyen adatot kap meg rólunk.

Ahogy arról a Forbes.com beszámolt, a Facebook épp a nemzetközi adatvédelem napját választotta a bejelentésre. Az új fejlesztés (Off-Facebook Activity) összefoglalja, milyen adatokat kap meg rólunk a cég a Facebookon kívüli böngészéseink és apphasználatunk alapján. Ha pedig úgy szeretnénk, kikapcsolhatjuk az információmegosztást.

Ez azért is hasznos lehet, mert megérthetjük, miért bukkannak fel az eddig megmagyarázhatatlan fűnyíró-hirdetések, amit sokan egyenesen a Nagy Testvér ügyködésének gondolnak.

A Facebook az ilyen aggályokra szeretne reagálni az új, átláthatóságot segítő eszközével.

A programot tavaly tesztelték Spanyolországban, Írországban és Dél-Koreában,

itthon a Beállítások > Facebook-adataid > Facebookon kívüli tevékenység menükön keresztül érhető el és az Előzmények leválasztása gombbal kikapcsolható.

"Itt nincs állami támogatás, nincs társadalombiztosítás, mindenki kimegy a pályára és megküzd a többiekkel!"