Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

nyúl sándor

Nyúl Sándor: Ha hozzájutok a Demján-vagyon rám eső részéhez, újabb portfólióba fektetem

„A mostani legsikereseb ingatlanfejlesztők még mind mögöttünk vannak.” Nyúl Sándor, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója volt Galambos Márton, a Forbes főszerkesztőjének vendége a Forbes Élő eheti adásában. Nyúl beszélt a Demján-perről, a Gránit Bank várható eredményeiről és arról is, miért tartja fontosnak a gazdaglistákat. 

„Érdekes megnézni, hogy ha az ország gazdasága mondjuk hat százalékkal nő, akkor ki az, aki a Forbes gazdaglistáján ennek többszörösét éri el növekedésben” – mondta a Forbes Élőben Nyúl Sándor, a 35. leggazdagabb magyar. Szerinte fontos követni, ki milyen stratégiával, befektetéssel előzte meg a piacot. „De csak azokat szabad nézni, ami mögött hozzáadott-érték van.” Az ingatlanbefektető az első pár évben, amikor megjelentek itthon is a gazdaglisták, még tartózkodott tőlük, ma már azt gondolja, jó tükörképe a magyar vállalkozó rétegnek.

„Már nem akarok versengeni” – mondja magáról. Hetvenévesen már azt tartja fontosnak, hogy négy gyermekének és unokáinak egy kiszámítható, kockázatmentes ingatlanportfóliót adjon át. „Az ingatlanon kívüli befektetéseimnél azonban nézem még a régiós cégek teljesítményét, ott még van bennem versenyszellem.”

Nyúl perben áll Demján Sándor örököseivel a közös vagyon miatt. Nyúl és Demján közel 45 évig voltak barátok és üzlettársak, Demján halála után azonban az örökösök és Nyúl máshogy értékelték a megosztásra váró közös vagyont. „Nem vitatják, hogy jogom van a vagyonhoz, de olyan árat határoztak meg, ami köszönőviszonyban sincs a cégértékkel.” Viszont, ha hozzájut a Demján-vagyon rá eső részéhez, szerteágazóbb befektetési portfóliót akar összeállítani.

Személyesen is rosszul érinti a per. „Sándor a barátom, a mentorom volt, a családjaink is jóban voltak. Nagyon komoly eredményeink voltak. Felépítettünk közel kétmillió négyzetméternyi ingatlant, a mostani legsikereseb ingatlanfejlesztők még mind mögöttünk vannak.”

Nyúl beszélt még a Gránit Bank várható eredményeiről és esetleges tőzsdére lépéséről, a Budapest Schoolról, valamint arról is, hol vészelte át a járványt. Mindezekért kattints a videóra.  

A legjobban akkor járt volna az állam, ha ki se száll a Gránit Bankból

Oszd meg!