Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nyugat+Zombik: nyugi, Olivér dolgozik, csak reteklassan

Három éve az egyik legnagyobb durranás volt a magyar közösségi-finanszírozási kampányok közül Csepella Olivér képregényötlete, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több mint a dupláját szedte össze a szükséges pénznek, közel 28 ezer dollárt (7,9 millió forint).

Olivér már szállított az adományozóknak, de a munka nagyon lassan halad. Az első fejezet tavaly év elején jelent meg, akkor a Könyves blognak így nyilatkozott amunkáról: “Az ilyen terjedelmű képregényeknél gyakran szembeötlő az eleje és a vége közötti különbség, mert a rajzoló keze egyre biztosabb lesz. Ezért az eredeti terv szerint az első fejezetet rajzoltam volna át utoljára. Ezt a fejezetet rajzoltam meg diplomamunkaként 2012-ben, és a közösségi finanszírozás lezárulása után a második fejezettől kezdtem el a rajzolást. Az ígért első fejezet viszont már így is túlságosan eltért a két-három évvel későbbi oldalakhoz, úgyhogy most nem volt elég kibővíteni pár oldallal, szinte az egészet újra rajzoltam.”

Azóta tavaly év végén jelent meg pár rajz az Apokrifban, azóta viszont csend volt. Az alkotó most Facebookon jelentette be, minden nap dolgozik a könyvön, de “reteklassan halad”. “Nagyon remélem, hogy a képregény minősége némileg kiengesztel az őrült csúszásért. Nem merek konkrét dátumot írni, de igyekszem a lehető leghamarabb kiadni a kezemből, és jelentkezem, amint nyomdába kerülünk.”

Csepella Olivér munkában. Fotó: Nyugat+Zombik Facebook

Csepella Olivér munkában. Fotó: Nyugat+Zombik Facebook

A képregényrajzolás mellett Csepella Olivér a Csaknekedkislány énekese is, 2015-ben felkerült a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listájára (az idei válogatás pedig ITT tekinthető meg).

Borítókép: Nyugat+Zombik Facebook


nem-gyerekjatek

Oszd meg!