Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Cinema City

Nyitva tartanak a Cinema Cityk, 99 főt engednek be egyszerre egy terembe

Létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak a Cinema Cityk, derül ki a mozilánc sajtóközleményéből. Egy adott előadásra mostantól maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet.

A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy, de korlátozni fogják azok számát.

Mint közleményükben írják, már korábban bevezettek olyan intézkedéseket, amik a vírus visszaszorulását szolgálják, például:

  • mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
  • minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
  • a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

A korlátozásra azután volt szükség, hogy a kormány tegnap veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus miatt.

Ezzel párhuzamosan mozgalom indult a Facebookon: a #neváltsvisszajegyet arra biztatja az embereket, hogy ne kérjék vissza pénzüket azokért a jegyekért (pl. színház, koncert), amiket a vírus miatti vészhelyzet miatt végül nem tudnak felhasználni, hogy támogassák a nehéz helyzetbe került szervezeteket.

Borítókép: Cinema City

Oszd meg!