rövid hír

Nagy nyári rohamra számít a Balatonnál az Aldi, ingyenszállással várják a plusz munkaerőt

Forbes
2021. június 30. 3 perc olvasás

Egyes magyarországi régiók megnövekedő szezonális turizmusa miatt az áruházlánc június 15. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánítja kilenc Balaton-környéki, továbbá a Gárdonyban található üzletét. Ezek az üzletek hosszabb nyitva tartással, extra szolgáltatással és plusz munkaerőigénnyel készülnek.

A nagyobb forgalomra készülve az Aldi bővíti a kiemelt áruházaiban a dolgozók létszámát, ezért most először szezonális időszakra, határozott idejű munkaviszony keretén belül is keres bolti eladókat. A Balaton környékén található egységekben részmunkaidős pozíciókat hirdettek:

a jelentkezők a kiemelt üzletekre érvényes bértábla szerint kapják fizetésüket, így a heti 40 órás foglalkoztatásra vetített munkabér bruttó 369 300 forinttól kezdődik, és ingyenes szállást is biztosít a vállalat.

Balatoni borok a kínálatban

Idén további újdonságokat vezet be az áruházlánc: 9 balatoni, illetve 6, a tó környékén található üzletében és Gárdonyban szezonálisan balatoni regionális borokat emel be a kínálatába.

„Mindenkori beszerzési politikánkat az adott ország fogyasztói igényei határozzák meg, és jellemzően a helyi termelőket és élelmiszergyártókat részesítjük előnyben” – fogalmazott Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója. A 16 érintett üzletben a Feind Pincészet, a Skizo Borászat, a Kristinus Pincészet, a Laposa Pincészet, a Kislaki Pincészet, a Kreinbacher Borászat, a Homola Pincészet és a Gilvesy Borászat fehér-, rozé- és vörösborai, illetve pezsgői közül válogathatnak a vásárlók.

A Balatonnál is házhoz megy a Roksh

További újdonság, hogy a nyár folyamán a tó környékén is elindul az Aldi termékek házhoz szállítása. A vállalat a magyar startup céggel, a Roksh-sal indította el 2020 decemberében termékei online rendelhetőségét. (Arról, hogy hogyan tudta a kis magyar startup átvinni az ötletét és vált az Aldi partnerévé, itt írtunk bővebben. A Roksh egyik frontembere a Forbes 30/30-as listáján is szerepelt.)

A Roksh személyes bevásárlóinak szolgáltatását a fővárosban, és immár 34 agglomerációs településen lehet igénybe venni, ezt követi júliustól több Balaton mellett településen – Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Siófokon – a házhoz szállítás.

Fagylaltsziget, légkondis sátor

Kilenc balatoni áruháznál továbbá – 5-6 extra fagyasztóláda segítségével – fagylalt-szigeteket is kialakítanak, emellett a friss húst is nagyobb helyen, 5 láda helyett 7 ládában prezentálják az áruházak, és minden balatoni egységben modernizálják a látványpékséget.

A szántódi és balatonalmádi egységek az áruház parkolójában felállított, légkondicionált sátorral is bővülnek, ahol például szerszámok, kerti eszközök, strandfelszerelések, ruházat, háztartási eszközök lesznek elérhetők.