Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Egy hét szabadságra küldte dolgozóit a Nike, hogy kipihenjék a pandémiát

Bezárta vállalati irodáját a Nike – mindenkit egy hét fizetett szabadságra küldtek. Az indok? A munkavállalóiknak szükségük van egy kis pihenésre, hogy mentális egészségükre figyeljenek és feltöltődjenek.

„Élvezzétek ezt a kis plusz szabadidőt, pihenjetek és töltődjetek” – írta a vállalati vezetés közleményében.

Az akció épp azelőtt jött, hogy a dolgozóknak kötelezővé tették a heti háromnapos irodába járást a home office után – a delta variáns terjedése ellenére, összhangban a májusban meghatározott időzítéssel.

Bár a szabadságot a cég üzleteiben dolgozóknak nem adták ki, az oregoni központi iroda munkatársai örültek a lehetőségnek.

Mindenkinek fáj egy kicsit

Az amerikai Forbes cikkében megjegyzi: a pandémia az egész világot ráébresztette arra, milyen fontos a munka-magánélet egyensúly, és hogy a mentális egészségre a munkahelyeken is oda kell figyelni. Miközben sokan érzik magukat kiégettnek, szorongnak vagy állandó stressz alatt vannak, a pihenés lehet a megoldás.

A Nike nem az első, aki ilyen pihenésre küldi munkatársait, nyár elején a randiapp Bumble is így tett, idézi fel az Independent.

Oszd meg!