rövid hír

Nevet vált a Telenor

Forbes
2021. december 16. 2 perc olvasás

Nem licenceli tovább a Telenor márkanevet az ex tulajdonostól a cseh PPF Csoport, ezért az megszűnik a cég régiós távközlési érdekeltségeinél.

A Telenor helyébe lépő új, egyelőre titokként kezelt márkát egységesen vezetik be a cégcsoport magyar, szerb és bolgár érdekeltségeinél, míg a cseh és a szlovák piacokon egy korábbi megállapodás alapján 2036-ig szinte biztosan használatban marad a spanyol Telefónicától 2013 óta licencelt O2 márkanév, írja a HWSW céges forrásokra hivatkozva. 

A márkanevet eredetileg 33 hónapig használhatták a leányvállalatok, ez márciusban lejárt volna, de egy évvel meghosszabbították további többéves opciós joggal.

A márciusi határidőt azonban már nem hosszabbították meg, így végleg kivezetik a piacról a Telenor márkanevet.  

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól az idén márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegró 100 százalékát idén októberben eladta a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó, magyar 4ig -nek. 

A névváltozással teljes arculatváltás is várható. Az akkor még kisebbségi tulajdonos Ladislav Bartonicek 2018-ban interjút adott a Forbes.hu-nak, ahol azt mondta, elképzelhető, hogy újra Pannon lesz a Telenor. Petr Kellner halála után Bartonicek átvette a PPF vezetését, testvérlapunk a cseh Forbes szeptemberben interjúzott vele.

Fotó: Priscilla du Preez