Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Durvul a streamingpiaci verseny, telefonos játékokkal bővül a Netflix

Egyre jobban szorongatja a konkurencia a Netflixet, jövőre jöhetnek a játékok.

Mobiljátékokkal újítana a Netflix, írja a BBC. A cég a befektetőinek elküldött levélben azt írja, a játékokkal való bővülés korai szakaszában van, és ideje annak, hogy kiderüljön, hogyan reagálnak majd erre a netflixezők. A cikk azt írja, a játékok az előfizetők számára lesznek elérhetőek, további költségek nélkül.

A kaliforniai székhelyű cég szeptember végéig 3,5 millió új előfizetővel számol, ez kevesebb, mint az 5,86 millió, amit az elemzők jósoltak.

„Továbbra is arra törekszünk, hogy javítsuk a szolgáltatásainkat, és megosszuk felhasználóinkkal a lehető legjobb történeteket a világ minden tájáról”, írják a keddi pénzügyi jelentésben.

A Netflixnek jelenleg 209 millió előfizetője van – a járványhelyzet természetesen sokat nyomott a latban, ugyanakkor meg is zavarta sok eredeti sorozat vagy film forgatását-gyártását.

A beállt lassulás ellenére április és június között a cég bevételei 7,3 milliárd dollárt tettek ki, ami 19 százalékkal több, mint egy évvel korábbi. A profit viszont az előző negyedévi 1,7 milliárdról 1,35-re csökkent.

Ez részben a járvány visszaszorulásának köszönhető, részben pedig annak, hogy a cég egyre nagyobb versenyben van az újonnan piacra lépőkkel (mint az Disney+ vagy az Amazon Prime). Emiatt a mostani, játékokkal való újítás sokkal egyedülállóbbá teheti a Netflixet – ugyanakkor a játékiparban még vérengzőbb a verseny, így akár évekbe is telhet, mire a streaming óriás megtelepedhet ezen a piacon.

A Netflix nemrégiben több fontos lépést is tett az átállás elősegítése érdekében, felvette például az Electronic Arts játékcég egykori játékfejlesztési alelnökét, Mike Verdut. Verdu az EA-nál különböző mobiljátékok (például a Simcity vagy a Plants vs. Zombies 2) működtetéséért felelős stúdiókat felügyelte, de dolgozott a Facebooknál is.

Borítókép: Netflix

 

Oszd meg!