Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

Népszava: az állam bevásárolná magát a Telenorba

 A Népszava forrásai szerint 25 százalékos részesedést akarna magának a mobilszolgáltatóból a magyar állam. 

A Telenor 2018 júliusában adta el a cseh PPF csoportnak a közép-kelet európai leányvállalatait, tőlük szerezné meg az Antenna Hungária Zrt-n keresztül a 25 százalékos részesedést az állam, írja a Népszava.hu Az üzlet jól fial, tavaly 31 milliárdos profitot tudtak eltenni, az államot tulajdonosként osztalék illetné majd minden sikeresen zárt év után.  A Népszava által hivatkozott forrás szerint az üzlet megkötését Orbán Viktor miniszterelnök is sürgeti, a kormányfő szerint az állam nyugodtan beszállhat ilyen nyereséges cégekbe, mert azzal csak jól jár, így a jövőben akár további tulajdonszerzések is jöhetnek. A Telenor nem kommentálta a Népszava információt.

A Telenor az amerikai Forbes 2000 legnagyobb globális cégét összefoglaló listájának 555. helyét szerezte meg idén.

 

 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.