Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nemzetközi siker: magyar cég kapott befektetést a Y Combinator-től

Ma hozta nyilvánosságra a Y Combinator, a világ legismertebb inkubátora és befektetője, az aktuális szemeszterében résztvevő cégek listáját. A programot elvégzett startupok a világ abszolút élvonalába tartoznak és idén először egy budapesti csapat, a Bitrise is köztük van.

A világ legsikeresebb befektető cége, a Y Combinator évente kétszer indít három hónapos inkubátor programot a technológiai szektor legígéretesebb startupjai számára. A startupok a Szilicium-völgybe költöznek, befektetést, páratlan szakmai segítséget, kapcsolatokat kapnak. A programot egy Demo Day zárja, ahol a programban részt vevő startupok a világ legmenőbb kockázati tőke alapjai előtt prezentálhatják termékeiket jelentős tőkebefektetés reményében. Az inkubátor indulása óta közel 1500 cégbe fektetett be, melyek összesített értékelése eléri a 80 milliárd dollárt. Ezek között van 10 unikornis, azaz 1 milliárd dollárnál nagyobb értékeléssel rendelkező cég, olyanok, mint a Dropbox, Airbnb, Reddit vagy a Stripe. Nem véletlen, hogy a tech világ összes nagyágyú kockázati tőke alapja nagy figyelemmel kíséri a Y Combinator-ból kikelő új csapatok fejlődését, és nagy részüknek már a program befejezése előtt az asztalukon hever a következő körös befektetésük term sheet-je.

Óriási lehetőség ez a budapesti Bitrise csapatának.

A 2014-ben indult Bitrise olyan szoftvert fejleszt, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztő csapatok életét: azaz pénzt, időt és erőforrást spórol a technológiai vállalatoknak, illetve maguknak a fejlesztőknek.

Ügyfeleik között mára olyan cégek vannak, mint a Foursquare, Invision, Plangrid vagy a Product Hunt.

A csapat az első befektetését a kelet-közép európai régióból induló korai fázisú startupokra fókuszáló Fiedler Capital befektető cégtől szerezték.

A Bitrise csapata Mountain View-ban

A Bitrise két hónappal ezelőtt nyert felvételt a Y Combinator programjába.“A Y Combinator legnagyobb előnye az a hihetetlen méretű és minőségű kapcsolatrendszer, ami most megnyílt előttünk. Olyan ajtók nyílnak ki nap, mint nap, melyek radikális mértékben javítják az üzletfejlesztési és növekedési lehetőségeinket. Ezen kívül ki kell emelni azt a hihetetlen tempót, amit itt mindenki diktál. A összes résztvevő cég arra törekszik, hogy hétről hétre minél jobb mutatókat, ill. minél nagyobb növekedést tudjon elérni” – mesélte el Birmacher Barnabás, a Bitrise társalapítója.

A programnak még nincs vége, az alapítók és a csapat egy része jelenleg is a Mountain View-i bázison dolgoznak keményen, hogy minél jobb eredményeket mutathassanak be a március 20-21-i záróeseményen. A következő időszakban biztosan sokat fogunk hallani róluk, hiszen már most komoly befektetési alapok érdeklődnek irántuk és a következő hónapokban jelentős mértékben tervezik bővíteni a budapesti mérnök gárdájukat.

Oszd meg!