Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nem csak a vendégeik családosak, hanem ők is. Vasárnap zárva tart a Rosenstein.

Nem tudta nézni, ahogy az utcán állva esznek a vendégei a Keleti pályaudvar melletti büfében, ezért leülős helyet nyitott Rosenstein Tibor.  Húsz év alatt kultikus hellyé vált a Rosenstein Vendéglő.

Nincs olyan nap, hogy ne lenne családtag az üzletben, ezt elvárják a vendégek, de így is természetes a Rosenstein család számára. Az apa, Rosenstein Tibor alapította a vendéglőt, amelynek elődje, a Kürtös Ételbár a Mosonyi utca sarkán még ma is működik. Húsz éve a leülős vendéglő is üzemel már, egyre nagyobb területen. Tibor, az alapember naponta benéz a vendéglőbe, nem ritka, hogy kötényt is köt, Robi, a fia és Judit, a felesége párban vannak, egymást váltva ülnek a családi asztalnál, mert a tulajdonosokkal való kézfogás a törzsvendégeknek legalább olyan fontos, mint a mindig ugyanúgy készülő pacalpörkölt, a szalontüdő vagy a sólet.

ros

Előttem az utódom – a Rosenstein család //Fotó: Sebestyén László

A szeptemberi Kilövésen Rosenstein Tibor is ott volt.

 

Érdekel a teljes sztori? A Forbes szeptemberi, extra hosszú magazinjában ezt is elolvashatod!

 

Oszd meg!