Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar csodajárgány a vízre: mutatunk néhány új képet a világ első electrojetjéről

Tapasztalt hajótervező dizájnerek, hajóépítő-mérnökök és profi menedzsment áll egy vadiúj fejlesztésű, elektromos meghajtású electrojet mögött, amelyet hamarosan bemutatnak a nagyközönségnek is. A Narke fejlesztői több évig dolgoztak a nyilvánosság teljes kizárása mellett, nekünk meséltek először a részletekről.

Juhász György, Réder Ákos, Tóthfalussy György és Rádi Péter - ők a magyar Narke csapata. Fotó: Orbital Strangers

Juhász György, Réder Ákos, Tóthfalussy György és Rádi Péter – ők a magyar Narke csapata. Fotó: Orbital Strangers

A szűk tervező csapat mellett külső hazai partnereket is bevontak a fejlesztésbe, velük együtt mintegy harminc ember dolgozott a Narke electrojeten.

 

A Narke electrojet hossza meghaladja a négy métert, karbonszálas hajótestén pedig akár három személyt is képes szállítani.

 

 

A világon mintegy 100 ezer új jetski talál gazdára évente, így a magyar electrojet előtt komoly üzleti potenciál állhat.

 

„Új kategóriát teremtettünk a hajózásban” – mondják a jetről, amely egyébként egy elektromos rájafajról kapta nevét.

 

A Como Yacht dizájnerei figyeltek a részletekre.

 

 

Hogy pontosan kik a fejlesztők? Milyen gyors az új hajó? Hol készül? Mennyibe kerül majd? Mekkora szereplő Magyarország az elektromos hajók gyártása terén? Minderről írtunk! Részletek a Forbes legfrissebb számában!

Oszd meg!