Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagy újítás az Instagramon: közvetlenül vásárolhatunk a közösségi oldalról

Nagy riválist kapnak az online kereskedelmi cégek, jól jön az új bevételi forrás a Facebooknak.

Belekóstol az e-kereskedelembe az Instagram, közvetlenül az applikációból lehet majd vásárolni – jelentette be a közösségi oldal sajtóközleményben a honlapján. Az új funkció Checkout névre hallgat, és már március 19-től tesztelik olyan ruházati cégekkel, mint a Nike vagy a Revolve divatoldal.

Vishal Shah, a fotómegosztó platform termékfejlesztési vezetője szerint

az Instagram ezzel egy jelentős új bevételi csatornát alakíthat ki a hirdetési bevételeken túl.

Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Az Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Instagram az egyik legkedveltebb közösségi platform a trendérzékeny fiatalok körében, rengeteg divat-, dizájn- és kozmetikai márka, valamint influenszer használja termékek hirdetésére, még több felhasználó számára pedig fontos inspirációs forrás vásárlás esetén. Azzal, hogy egy köztes lépést, a webshopba való átirányítást kiiktatja az oldal, saját platformjára terelheti a vásárlókat. A fizetési lehetőségek terén aVisa, Mastercard, Discover és a PayPal közül választani.

Az anyavállalat Facebook már többször próbálkozott az e-kereskedelmi üzletág kialakításával, változó sikerrel. Miután a Facebook hirdetési bevételeinek növekedési üteme lassul, egyre inkább rá van utalva arra, hogy monetizálja a tulajdonában lévő egyéb közösségi oldalak felhasználói bázisát, például az Instagramon, a Whatsappon vagy a Messengeren.

Borítókép: Instagram

Oszd meg!