Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]

Bővebben

Nagy újítás az Instagramon: közvetlenül vásárolhatunk a közösségi oldalról

Nagy riválist kapnak az online kereskedelmi cégek, jól jön az új bevételi forrás a Facebooknak.

Belekóstol az e-kereskedelembe az Instagram, közvetlenül az applikációból lehet majd vásárolni – jelentette be a közösségi oldal sajtóközleményben a honlapján. Az új funkció Checkout névre hallgat, és már március 19-től tesztelik olyan ruházati cégekkel, mint a Nike vagy a Revolve divatoldal.

Vishal Shah, a fotómegosztó platform termékfejlesztési vezetője szerint

az Instagram ezzel egy jelentős új bevételi csatornát alakíthat ki a hirdetési bevételeken túl.

Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Az Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Instagram Checkout felülete. Fotó: Instagram

Instagram az egyik legkedveltebb közösségi platform a trendérzékeny fiatalok körében, rengeteg divat-, dizájn- és kozmetikai márka, valamint influenszer használja termékek hirdetésére, még több felhasználó számára pedig fontos inspirációs forrás vásárlás esetén. Azzal, hogy egy köztes lépést, a webshopba való átirányítást kiiktatja az oldal, saját platformjára terelheti a vásárlókat. A fizetési lehetőségek terén aVisa, Mastercard, Discover és a PayPal közül választani.

Az anyavállalat Facebook már többször próbálkozott az e-kereskedelmi üzletág kialakításával, változó sikerrel. Miután a Facebook hirdetési bevételeinek növekedési üteme lassul, egyre inkább rá van utalva arra, hogy monetizálja a tulajdonában lévő egyéb közösségi oldalak felhasználói bázisát, például az Instagramon, a Whatsappon vagy a Messengeren.

Borítókép: Instagram

 

"A felnőtt horgászok többsége totál analfabéta. Egy átlaghorgász nagyjából 3 ezreléket tud a horgászatról, én talán 3 százalékot."

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója