Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagy nevet igazolt a legforróbb magyar startup

A Forbes legforróbb magyar startupokat sorjázó listáján is szereplő Bitrise a hazai IT szektor egyik ismert alakját igazolta le – tudtuk meg a cégtől. A Ustream sikertörténetében is komoly szerepet vállaló Hodicska Gergely mostantól az immár globálisan három irodával működő csapat egyik vezetője lesz.

Hodicska Gergely – vagy ahogy sokan ismerik, Felhő – méltán lehet ismerős a hazai informatikai szektorban dolgozóknak: nevéhez olyan projektek kapcsolódnak, mint a TV2 IVR rendszere, a Jasmin Media Group különféle platformjai, és természetesen az Ustream sikertörténete. Az Ustream felvásárlása után az IBM Budapest tagjaként folytatta pályafutását, ami mellett informatikai és menedzsment tudását rendszeresen olyan események keretében osztja meg, mint a TedX Danubia, illetve a Budapest Craft konferencia. Hodicska a Bitrise-nál a VP of Engineering posztot viszi majd, vagyis a fejlesztőcsapatot fogja majd irányítani.

„Régi ustreames kollégám és barátom, Fehér Gyula befektetése egyértelműen megszavazta számomra a céggel szembeni bizalmat, és végtelenül szerencsésnek érzem magam, hogy még egy olyan itthoni projekt tagja lehetek, ami globális siker felé halad. Izgatottan várom, hogy támogathassam a Bitrise-t a további növekedésében és a piacvezető pozíciója megtartásában, és biztos vagyok benne, hogy a munkánk során rengeteget fogok tanulni a közösen megoldott problémákból” – mondta el a kinevezése kapcsán Hodicska.

A Bitrise tavaly nyáron kapott egy újabb befektetési kört, nemzetközi szereplőktől 20 millió dollárt vont be, azt megelőzően a Ustream társalapítója, Fehér Gyula által indított Oktogon Ventures és Ashton Kutcher is fantáziát látott a cégben és beszállt egy 3,5 millió dolláros körrel. A Forbes 2019-ben a legforróbb magyar startupnak választotta meg.

“Múlt évben elérkeztünk egy ponthoz, ahol egyértelművé vált, hogy a céljaink eléréséhez jelentős mértékű növekedésre lesz szükségünk. A létszám megháromszorozása, az Outlyer felvásárlása, és a három új iroda nyitása egy erős kezdet, de a verseny tényleges megnyeréséhez egy olyan tehetségre volt szükségünk, aki tud segíteni a további fejlődésben, és a cégen belüli kultúránk további építésében. Kifejezetten örülünk, hogy ezt a valakit a városon belül tudtuk megtalálni, és hogy pont Gergely lett az” – nyilatkozta Birmacher Barnabás, a Bitrise CEO-ja.

A Bitrise csapata:
A Bitrise csapata, középen Birmacher Barnabás, CEO. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

“Gergely és én nem csak régóta dolgozunk együtt, de a technológia iránti szeretetünk, és a magyar-nemzetközi vállalkozói sikerek is összekötnek minket. Így, hogy az Oktogon Ventures-el a Bitrise befektetői vagyunk, különösen örülök hogy a céghez vezetett az útja. Bízok benne, hogy együtt még gyorsabb növekedést tudnak elérni, és az egyik legnagyobb magyar sikerré válnak amit valaha láttunk” – tette hozzá Fehér Gyula, az Oktogon Ventures partnere és a Bitrise egyik befektetője.

A 2014-ben indult magyar Bitrise olyan szoftvert fejleszt, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztő csapatok életét: azaz pénzt, időt és erőforrást spórol a technológiai vállalatoknak, illetve maguknak a fejlesztőknek. Egyik legnagyobb erősségük, hogy teljesen testreszabható a szoftverük: akár Android, akár iOS, akár bármilyen más mobilplatform a cél, a már használt külső szolgáltatások is pár kattintással beépíthetőek. Olyan cégek munkáját segítik, mint a Travelex, Virgin Mobile, Just Eat, Careem, DeNA, Buffer, vagy a Mozilla.

Borítókép: Hodicska Gergely, Felhő, 2020-tól a Bitrise csapatánál folytatja. Fotó: Bitrise

Oszd meg!