Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A biatorbágyi Logicube Park látványterve. Fotó: Defactoring

Nagy ingatlanberuházás indul hamarosan Biatorbágyon

21 ezer négyzetméteres logisztikai park épül Budapest vonzáskörzetében, az M1-es autópálya mentén, Biatorbágyon.

Átalakulóban az építőipar: a logisztikai és ipari beruházások mögött megjelentek a befektetők, a KPMG friss felmérése szerint már legszívesebben ilyen projekteket finanszíroznak a hazai bankok, az eddigi sztár iroda, mint fejlesztési terület visszaesett a harmadik helyre. 

A trendet mutatja, hogy egy új, 21 ezer négyzetméteres logisztikai park épül Biatorbágyon, a fejlesztő a magyar tulajdonú Defactoring Zrt. a fenntartható raktárépületek mellé irodákat is felhúz és a kis- és közepes vállalkozásokat célozza.

A projekt első üteme, amely 1 milliárd forintos beruházást jelent, idén novemberben indul, az átadás 2022 utolsó negyedévében várható.

Az összesen 55 ezer négyzetméteres területen megvalósuló, Logicube Park névre keresztelt komplexum első ütemében 2550 négyzetméter raktárépület és a hozzá tartozó irodaterület kerül megépítésre.

Biatorbágy új logisztikai parkja zöld homlokzatot kap. Látványterv: Defactoring

Az összesen négy ütemben felépülő, modern és fenntartható műszaki megoldásokkal rendelkező park létesítményei 1000 és 7500 négyzetméter között kínálnak bérelhető raktár- és „A” kategóriás irodaterületeket, valamint belső parkolókat a bérlők részére.

Mint írják, ezért lesz majd fenntartható az ingatlan: 

  • energiahatékony megoldások, 
  • hőszivattyús gépészeti rendszerek,
  • napelemek telepítése,
  • zöld homlokzat, ami hatékonyan szigetel és látványra is kellemesebb, mint egy sima fal  

A projekt zöldmezős beruházásként még 2015-ben indult a közművek és a bekötőutak kiépítésével. A bérlői tárgyalásokat már meg is kezdték. 

Oszd meg!