Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagy dobás: a magyar Bitrise 3,2 millió dolláros befektetést kapott

3,2 millió dollárt húzott be egy finn kockázati befektetőtől az első magyar startup, mely bekerült az Y Combinator inkubációs szemeszterébe. 

A budapesti Bitrise csapata februárban került be az Y Combinator inkubációs programjába – ez a világ egyik legsikeresebb befektető cége, előttük magyar csapat még nem jutott be. A háromhónapos program után

a magyar startup összehozta a nagy dobást: 3,2 millió dolláros befektetést húzott be – a helsinki központú OpenOcean befektetési alap volt a lead investor.

 

A 2008-ben indult kockázató tőkebefektető eddig összesen 163 millió dollárnyi tőkét helyezett ki korai fázisú cégekbe – a legújabb a magyar Bitrise.  Így összesen 3,52 millió dollárnyi befektetés tudott bevonni az elmúlt két évben a cég – az Y Combinator mellett a magyar Fiedler Capital biztosította a startup számára a magvető tőkét. Ezzel ott van a legjobban feltőkésített magyar startupok között.

A 2014-ben indult Bitrise olyan szoftvert fejleszt, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztő csapatok életét: azaz pénzt, időt és erőforrást spórol a technológiai vállalatoknak, illetve maguknak a fejlesztőknek. A laikusok számára kevésbé látványos, de az IT cégeknek annál hasznosabb eszközt kínálnak.

Ügyfeleik között mára olyan cégek vannak, mint a Foursquare, Invision, Plangrid vagy a Product Hunt.

A további fejlesztések mellett az amerikai iroda bővítése a cél. A startupot Birmacher Barnabás, Balla Dániel és Benei Viktor alapította – Viktor szerepelt a magyar Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listáján is.

 

Aki valamit kreál, felépít, teremt, azért tudja megtenni, mert nem szégyelli magát. Aki szégyelli magát, nem mer teremteni. Hát akkor mit tehet? Rombol. Szerintem a rombolás a szégyenből ered.