Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nagy dobás: a magyar Bitrise 3,2 millió dolláros befektetést kapott

3,2 millió dollárt húzott be egy finn kockázati befektetőtől az első magyar startup, mely bekerült az Y Combinator inkubációs szemeszterébe. 

A budapesti Bitrise csapata februárban került be az Y Combinator inkubációs programjába – ez a világ egyik legsikeresebb befektető cége, előttük magyar csapat még nem jutott be. A háromhónapos program után

a magyar startup összehozta a nagy dobást: 3,2 millió dolláros befektetést húzott be – a helsinki központú OpenOcean befektetési alap volt a lead investor.

 

A 2008-ben indult kockázató tőkebefektető eddig összesen 163 millió dollárnyi tőkét helyezett ki korai fázisú cégekbe – a legújabb a magyar Bitrise.  Így összesen 3,52 millió dollárnyi befektetés tudott bevonni az elmúlt két évben a cég – az Y Combinator mellett a magyar Fiedler Capital biztosította a startup számára a magvető tőkét. Ezzel ott van a legjobban feltőkésített magyar startupok között.

A Bitrise csapata Mountain View-ban.

A Bitrise csapata Mountain View-ban.

A 2014-ben indult Bitrise olyan szoftvert fejleszt, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztő csapatok életét: azaz pénzt, időt és erőforrást spórol a technológiai vállalatoknak, illetve maguknak a fejlesztőknek. A laikusok számára kevésbé látványos, de az IT cégeknek annál hasznosabb eszközt kínálnak.

Ügyfeleik között mára olyan cégek vannak, mint a Foursquare, Invision, Plangrid vagy a Product Hunt.

A további fejlesztések mellett az amerikai iroda bővítése a cél. A startupot Birmacher Barnabás, Balla Dániel és Benei Viktor alapította – Viktor szerepelt a magyar Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listáján is.

 

Oszd meg!