Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Lucas Davies / Unsplash

Nagy bajban a Ryanair, tovább csökkentik a járatok számát

Tovább csökkenti a járatai számát a téli menetrend során a Ryanair, megbarátkoztak a 70 százalékos bevételkieséssel.

A november-márciusi időszakban a korábban tervezett 60 százalék helyett 40 százalékra csökkenti kapacitásait a fapados légitársaság 2019-hez képest – írja a Portfolio. 

Ha sikerült a terv szerinti 70 százalékos kihasználtsággal üzemelniük, ami létfontosságú a nullszaldós működéshez és a készpénzállományuk megtartásához,

akkor 38 millió utassal számolhatnak: ez a negyede a tavalyi 148,6 milliós utasszámnak. 

Három további bázisreptér is bezár a téli időszakra Corkban, Shannonban és Toulouse-ban és öt országban csökkentik az állomásozó repülőik számát. 

Jól látszik a kétségbeejtő helyzetük abból, hogy a 40 százalékos működési szint és több elbocsátási hullám után még mindig nem biztos, hogy változatlan konstrukciókkal képesek lesznek megtartani az alkalmazottaikat. Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója kilátásba helyezte a fizetés nélküli szabadságokat, a munkaidő-és bércsökkentést. 

Az idei üzleti évükre, ami 2021 márciusában ér véget, 70 százalékos bevételcsökkenésre és veszteséges évre készülnek.

Lucas Davies // Unsplash


 

Megtanulhatsz néhány vállalkozói készséget, de a vállalkozói attitűdöt nem lehet megtanulni.