Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Várólista helyett mobilapp: 200 millió forintos befektetést kaptak az MKB tőkealapjától

Az MKB Bank kockázati tőkealapja adott tőkét a Medicallt fejlesztő Medicorpnak, vidékre is kiterjesztenék a házi vizit szolgáltatást.

A Solus Capital kockázati tőkealap 200 millió forintot fektetett be a Medicall egészségügyi mobilalkalmazásba. A Medicallt a Medicorp Hungary Zrt. fejleszti, két éve indult, az alapítók célja, hogy azoknak kínáljanak alternatívát, akik egy-egy egészségügyi probléma kapcsán gyors és szakszerű választ szeretnének valódi szakemberektől, de nem az internetről akarnak informálódni. A betegek így azonnali, szakszerű tanácsot kapnak megbízható forrásból, az online platformon jelen lévő orvosoknak pedig versenyképes, hálapénz nélküli jövedelmet biztosít alkalmazáson keresztül.

Jelenleg 50 szakterület 400 orvosa érhető el a Medicall alkalmazáson keresztül. A regisztrált felhasználók már meghaladja a 13 000 főt.

A szolgáltatás úgy működik, mint egy vizit vagy konzultáció a magánegészségügyi rendszerben. Maga az applikáció ingyenesen letölthető, a páciens a Medicall alkalmazáson keresztül éri el a szakorvost, konzultál vele, amiért fizeti a meghatározott díjat. Az orvos pedig a Medicorptól veheti kézhez az elvégzett munkája után járó összeget. A szolgáltatás a nap 24 órájában elérhető, és a páciensek számára lényegesen olcsóbb és időhatékonyabb, mint egy szakorvosi rendelőben tett látogatás.

Gáspár Péter alapító-vezérigazgató kiemelte, hogy tisztában vannak a magánegészségügy rohamos fejlődésével és a digitalizáció fontosságával, az elmúlt két évük pedig bizonyítja, hogy hiánycikk a termékük Magyarországon. Hogy a piacban van potenciál, mutatja, hogy veresenytársuk is akad, a Forbes 30/30 listáján szereplő Somogyi Tibor, sorozatvállalkozó társaival szintén most indít el egy hasonló profilú céget, a Dokiappot, például.

A mostani befektetésnek köszönhetően a Medicall szélesebb körben tudják kiterjeszteni a házi vizit szolgáltatását, mely eddig Budapesten és környékén volt elérhető, így már vidéken is lehet kérni online házi vizitet.

A befektető Solus Capital az MKB Bank csoportjához tartozik, a legújabb Jeremie innovációs pályázati körben uniós forrást is nyert, amit intelligens szolgáltatások és technológiák fókusszal fognak befektetni. A Solus Capital vezette a parkolási applikációt fejlesztő Rollet startup befektetési körét is, akik összesen 480 millió forintot kaptak, ebből 400 milliót adott a Solus, a maradékot a Hiventures. Róluk a 2019. februári Forbes magazinban írtunk.

A Medicorp-dealt decemberben zárták a közlemény szerint, de a vállalat csak most márciusban hozott nyilvánosságra részleteket a befektetésről.

Oszd meg!