Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Dan Gold // Unsplash

Milliárdos veszteséggel számolhat az Uber az első negyedévben

Immár tőzsdei cégként készíti el az első negyedéves beszámolóját a Szilícium-völgy egyik legnagyobb unikornisa, elég combos veszteséget könyvelhet el. 

Az Uber korábban 3-3,1 milliárd dolláros bevétel mellett 1 és 1,1 milliárd dollár közötti veszteséget jósolt a március végén zárult negyedévre – írja a portfolio.hu.

2018 első negyedévében 2,58 milliárd dolláros bevétele volt és egyszeri tételek miatt (orosz és délkelet-ázsiai üzletágak eladása) 3,7 milliárd dolláros profitja a nettó eredmény szintjén. Az elemzői konszenzus 2,98 milliárd dolláros bevétel mellett 1,08 milliárd dolláros veszteséget vár, az egy részvényre jutó eredmény pedig 1,26 dolláros veszteség lehet.

Az Uber május tizedikén lépett tőzsdére, azóta a részvények árai közel tíz százalékot estek. Ez egyébként egy természetes jelenség, sőt, nagyon komoly buktákat is lehetett már látni, például a másik tech-üdvöske, a Snapchat esetében, ők még 2017-ben mentek tőzsdére 31 milliárd dolláros értékeléssel, ebből mára nagyjából a nyolcmilliárdos cégérték a reális.

 

Gyorsasági verseny a tőzsdéig: ki nyer igazából az Uber-Lyft gyilkos küzdelmén?

Oszd meg!