Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Az Opus Global székhelye a budapesti Andrássy úton. Kép: Google Street View

Nagyot szakított Mészáros cége, pedig a balatoni milliárdok majd csak most kezdenek ömleni

Az Opus Global 8,1 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az idei első negyedévet, ami 5,4 milliárd forintos javulás éves szinten, és még csak most jön a nyár, amikor várhatóan a turizmusból származó milliárdok is ömleni kezdenek a cégcsoporthoz.

Már tavalyi eredménye után is brutális osztalékot fizetett, az első negyedévben is jól ment a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc cégének az Opus Globalnak.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett, idei első negyedéves jelentés szerint a jelentős energetikai akvizíciók gazdálkodásának eredményei (Titász, Tigáz) még nincsenek benne az első negyedéves eredményekben.

Az Opus az idei, első negyedévet konszolidált szinten 678 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 265 milliárdot meghaladó saját tőkével zárta, a mérlegfőösszeg 21, a saját tőke pedig 17 százalékkal nőtt a tavaly év végi bázisadatokhoz képest. Adózott eredménye pedig 5,4 milliárd forintos eredményjavulást jelent a tavalyi, ugyanezen időszakhoz képest.

2021 első negyedévében a vállalatcsoport a működési bevételen belül 44 milliárd forint nettó árbevételt ért el,

ami a covid kedvezőtlen gazdasági hatásai ellenére csupán 4,7 milliárd forinttal csökkent 2020 első negyedévéhez képest.

A bevétel nagy részét az ipari termelés szegmens adja (58 százalékot), a mezőgazdaság és élelmiszeripar 40 százalékot, míg a turizmus a járványelőírások miatt szinte egyáltalán nem fogadhatott vendégeket, így csak 2 százalékos bevételt tudott realizálni a tavalyi első negyedévben teljesített 13 százalékos részesedésével szemben. A nyár és a nyitás előrehaladtával ez valószínűleg nagyot változik, mivel a Balatonnál is jelentős érdekeltségei vannak Mészárosnak.

Az Opus Global székhelye a budapesti Andrássy úton. Kép: Google Street View

Oszd meg!