Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mészáros Lőrinc tévét vett egy másik milliárdostól

A felcsúti milliárdos polgármester megvette az Echo Tv-t, ezt a Magyar Hírlapban jelentette be Széles Gábor, aki eddig a társaság tulajdonosa volt, a Magyar Hírlap is az ő tulajdona.

Több hónapja tárgyaltak, mint mondta, az is fontos volt neki, hogy az új befektető értékrendjében is megfelelő legyen, és az Echo Tv maradjon meg a kormányzat támogatójának.

Széles saját lapjának adott interjújában azt is mondta, szeretne az Ikarus felvirágoztatására koncentrálni a jövőben, ahogyan azt korábban a “Videotonnal tette”. A székesfehérvári gyáróriásnak Széles a kisebbségi tulajdonosa, a két társügyvezető, Sinkó Ottó és Lakatos Péter a többségi tulajdonos – utóbbi fiával együtt a decemberi Forbes címlapsztorija.

Mészáros 35,4 milliárd forintos vagyonával a Forbes listáján a 28., Széles 5. leggazdagabb magyar.

Mészáros Lőrinchez kötik az egykori Mediaworks kiadót megvásárló üzleti kört, offshore tulajdonosok miatt pontosan nem látni, itt kik a tulajdonosok. A polgármesteri üzleti köre szerezte meg a korábban Leisztinger Tamás milliárdost tulajdonába tartozó Hunguest Hotels szállodaláncot is. A Forbes listáján eddig is látványosan lépdelt felfele a polgármester, portfólióját a legfrissebb listánk publikálása óta is ugyanilyen tempóban bővíti.

Oszd meg!