Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Mentek volna külföldre, de inkább boltot nyitottak a Bartókon

Már azon gondolkodtak, lelépnek – aztán a Bartókon hirtelen üres lett egy üzlethelyiség. 34 négyzetméteren próbál szerencsét a Pupi Cake két tulajdonosa, Román Dávid és Győrffy Orsi.

„Ajaj, ha bejönnek, akkor bajban leszünk” – ráncolja a homlokát Dávid, amikor meglátja, hogy az üzlet előtt egyre több óvodás sorakozik, és erőteljesen fixírozzák a bejáratot, meg a megállítótáblát, ami büszkén hirdeti, hogy itt kapható a „Nutellás szörny”.

pupi_cake_

Dávid és Orsi / Fotó: Orbital Strangers

Az egész helyiség három lépés keresztben, és ugyanennyi hosszában. „34 négyzetméter, konyhástul”- pontosít Orsi. A két fiatal ( Dávid 26, Orsi 21) vállalkozni akart, csak abban nem volt biztos, hogy itthon tegye, vagy külföldön (gondolatban már bepakolták a bőröndöt), teljesen véletlenül futottak bele a Bartók Béla úti üzletbe.  Orsi cukrász volt az Auguszt cukrászdában, Dávid pedig jelenleg is a Thalia színház vezető hangmérnöke. A részben rokonoktól kapott, részben saját maguk által összegyűjtött öt és félmillió forintból kibérelték a Bartók Béla 25 alatti volt utazási irodát, aztán nekiálltak felújítani.

„Mindent egyedül csináltunk, amit lehetett, persze a vízvezetékek és a légkondi miatt is szakember kellett.” Jelenleg egy alkalmazottjuk van, Edina, akinek a bérét kilenc hónapig egy Széchenyi-program állja.

„Az üzleti modellünk lényege, hogy természetes alapanyagokból dolgozunk, kis árréssel” – mondja Dávid.

„A kezdőtőkéből pedig tartalékoltunk is, szóval három hónapra elég, bármi történjen.”

A forgalom folyamatosan nő, sőt, már 4-5 törzsvendégük is van. „A cél az, hogy két embert el tudjon tartani, én csak az ügyvezető vagyok, persze ha nagyon hosszú távra tervezünk, akkor nyilván ott van az is, hogy jó lenne láncot nyitni”- mondják. Egy csomó kihívás van még előttük, például be kell szerezniük egy vitrines hűtőt.

Miért vágtak bele?

Orsinak már cukrászként nem volt hová fejlődnie, a saját vállalkozás kézenfekvő volt, Dávidnak is régóta motoszkált a fejében, hogy üzletet kéne nyitni, mert a színházas munka inkább az esti óráit köti le.

Miért pont itt?

Pesten már túl sok hasonló cukrászda van, és egyébként is Buda a kedvenc helyük.

Eladnák?

A brandet biztosan nem.

Mi az a Nutellás szörny?

Igazából egy kalács, ami szörnyen gyorsan dagad a sütés közben. (És szörnyen finom – kiabálta le a konyhából Edina)

Mi az a Pupi?

Dávid így becézte Orsit a kapcsolatuk elején.

Cégnév: Pupicake Kft.
Kezdőtőke:5,5 millió
Nyitás: 2016. október 1.

 

Oszd meg!