Fotó: Gulácsi Péter 2020 augusztusában történelmet ír a Lipcsével. Fotó: Krasznai Zoltán
Üzlet

Megvan az első Forbes-címlapos, aki BL elődöntőbe jutott

Forbes
2020. augusztus 14. 2 perc olvasás

A Bajnokok Ligája csütörtöki negyeddöntőjét – az Atlético Madridot kiejtve – 2:1-re nyerte az RB Leipzig, így Gulácsi Péter már az elődöntőre készülhet. A magyar kapust eddig is Németország legjobb kapusaként tartották számon, most pedig már ő az első magyar játékos, aki csapatával a négy legjobb közé jutott, amióta BL-tornát rendeznek.

És persze az első BL-elődöntős Forbes-címlapos is – legfrissebb augusztusi számunk címlapján ő szerepel.

A Forbes 2020. augusztusi címlapja

Gulácsi végigvédte a csütörtök esti találkozót, a magyar válogatott kapusnak előbb egy fejest, majd egy közeli lövést kellett hárítania, utóbbi esetben bravúros nyújtózással szögletre mentette az Atlético veszélyes lövését. A Lipcse a spanyol Dani Olmo révén a második félidő elején vezetést szerzett, majd a csereként beálló Joao Felix tizenegyesével a spanyolok egyenlítettek, aztán a hajrában Tyler Adams megpattanó lövése győzelmet ért a német csapatnak. A szintén magyar válogatott Willi Orbán nem kapott lehetőséget a meccsen lipcsei színekben. 

Az RB Leipzig a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germainnel találkozik a döntőbe jutásért augusztus 18-án.

Az MTI tudósítása megjegyzi, hogy európai kupasorozat fináléjában utoljára Gera Zoltán személyében léphetett pályára magyar játékos 2010-ben. Akkor az Európa-liga döntőjét az Atlético Madrid nyerte a Fulhammel szemben, az angol együttesben kezdőként kapott lehetőséget Gera.

A 3. legértékesebb magyar sportoló

Júliusban közölt legfrissebb sportlistánkon Hosszú Katinka és Milák Kristóf után Gulácsi Péter a 3. helyen szerepelt, kevéssel elmaradva csak Miláktól. Akkor azt írtuk, az elmúlt bő egy év csapat és egyéni sikerek tekintetében is a legkiemelkedőbb volt a harmincéves válogatott kapus eddigi pályafutásában.

Augusztusban címlapösszeállításban hosszú portrét írtunk Gulácsiról, ebben olyan nagy nevek is elmondták róla a véleményüket, mint Ralf Rangnick német sikeredező, aki szerint mára Gulácsi egyértelműen csapatának egyik vezére lett, és bármely sztárcsapatban megállná a helyét.

A Forbes augusztusi címlapsztorijában bővebben is foglalkozunk azzal, hogyan trenírozza magát egy sportoló arra, hogy igazán kiélezett helyetben a lehető legtöbb jó döntést hozza meg, és hogyan kezeli az ezzel járó felelősséget. Lapozz bele a friss lapszámba!