Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megnyújtanák a focimeccsek félidei szünetét, természetesen a pénz miatt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tanácsa elé kerülhet október végén az a javaslat, ami a mostani 15 percről 25 perce nyújtaná a félidők közötti szüntet. Nem, nem azért, hogy a játékosok többet pihenhessenek. 

A dél-amerikai szövetségeket tömörítő CONMEBOL javaslatot tett arra, hogy legyenek 25 percesek a focimeccsek félidejei közötti szünetek, a FIFA tanácsa pedig, mely október végén ül össze, felvette a javaslatot a napirendi pontok közé – írja a spanyol Marca

Az ok egyszerű: hosszabb szünet, több reklám vagy show a helyszínen – amelyet a kiemelt meccsek esetében úgy lehetne szponzoroknak értékesíteni akár, mint a Szuperbowl esetében. Noha néhány torna esetében már próbálkoztak a hosszabb félidei szünettel, meglepetés lenne, ha a javaslat átmenne. 

Egy biztos: a FIFA még több meccset akar

A játékosok lehet, hogy örülnének a hosszabb pihenőnek, bár számukra az egyre zsúfoltabb versenynaptár okoz gondot. A Nemzetek Ligája kapcsán legutóbb a belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois borult ki, nem értette, miért kell a döntőtornán bronzmeccset is játszaniuk, miközben a játékosok egyre leterheltebbek.

A FIFA nem nagyon osztja ezt az aggodalmat, mert a kétévente rendezendő világbajnokság is komolyan felmerült náluk opcióként, és úgy tűnik, hogy egy komolyabb klubtorna szervezése is összejöhet, a klub-világbajnokág lebonyolítási rendjének megváltoztatása napirenden van, és még több meccset eredményezhet majd a jövőben. 

Oszd meg!