rövid hír

Kávéfilter és kutyapelenka maszk helyett – beperelték McDonald’s-ot saját dolgozói

Forbes
2021. augusztus 13. 2 perc olvasás

A McDonald’s egyik kaliforniai, oaklandi hálózatában nem biztosított megfelelő védőfelszerelést dolgozóinak: maszk helyett például kávéfiltert és kutyapelenkát kínált fel nekik, ezért a munkatársak beperelték a gyorsétteremláncot. A héten megegyezés született arról, hogy a munkáltató táppénzt, maszkot és gumikesztyűt is biztosít az alkalmazottaknak, valamint betartják a megfelelő távolságot, rendszeresen fertőtlenítenek és a covidtüneteket produkáló alkalmazottaknak kötelező lesz otthon maradni.

Utóbbinak már csak azért is nagy jelentősége van, mert az Egyesült Államokban is egyre növekednek az fertőzésszámok a koronavírus delta variánsának terjedése miatt.

A Reuters beszámolója szerint a szóban forgó franchise egy munkabiztonsági bizottságot is felállít, amelynek keretében a dolgozók és a menedzserek havonta találkoznak majd. A munkavállalói érdekképviseletek szerint a bizottság nagyobb beleszólást biztosít majd a dolgozóknak a munkahelyi ügyekbe. 

Így készülnek a McDonald’s hamburgerei – végigfotózták az üzemet

A peres eljárás során a munkáltató nem tartotta magát bűnösnek, és az egyelőre nem világos, hogy kapnak-e pénzügyi kártérítést az érintettek. 

Az Egyesült Államokban a delta variáns miatt egyre több vállalat követeli meg munkavállalóitól az oltást,

a McDonaldʼs is éppen a héten jelentette be, hogy kötelező lesz a vakcina az Egyesült Államokban náluk alkalmazásban lévőknek. 

A McDonaldʼs egyébként éppen zacskóhiánnyal küzd. A hálózat nemrég egy belső levelezésben arra kérte az éttermek tulajdonosait, hogy korlátozzák a zsákos kiszolgálást, mivel a készletek nem tudják tartani a lépést a megnövekedett igényekkel.

Gyorsétterem a javából: már székek sincsenek a McDonald’s egyik legfrissebb egységében Londonban

Borítókép: Creative Commons // JeepersMedia