Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Máshol folytatja a két Michelin-csillagos Onyx séfje, Mészáros Ádám

A kétcsillagos étterem séfje kilenc évnyi közös munka után távozik a Gerbeaud-házból és a Felix Kitchen&Barhoz tartozó cégcsoport kreatív séfjeként folytatja pályáját.

„Az alig 30 éves Mészáros Ádám, az Onyx séfje kapta meg Magyarországon elsőként a második Michelin-csillagot. Ez komoly elismerés, az egész régióban is elenyésző az ilyen éttermek száma” – alig két éve, hogy leírtuk ezeket a sorokat. Úgy tűnik, hogy a fiatal séf elhagyja a Gerbeaud-házat, és a Duna másik partjára teszi át székhelyét.

A We Love Budapest ma reggeli interjújából kiderül, hogy Mészáros már hónapokkal ezelőtt érlelte a váltást, aminek semmi köze sem volt a kialakult járványügyi helyzethez. „Új kihívásokat kerestem, amire az Onyxban nem biztos, hogy lett volna lehetőségem, és szerintem az erre való vágy mindennek a mozgatórugója. A »mindennap jobbnak lenni a tegnapnál« egy nagyon fontos mozgatórugója a tevékenységemnek: olyan nincs, hogy valami kész, és akkor lemondunk a fejlődésre való törekvésről.”

Mint Mészáros elmondta, pályájának következő feladata a Felix Kitchen&Bart jegyző cégcsoport konyháinak a kreatív építése lesz.

Mint az interjúból kiderül, lesz egy új projekt, a Budai Vár szomszédságában nyíló, gasztronómiai fókuszú központ, de ennek részleteiről egyelőre nem árulhatott el többet.

A Felix Kitchen&Bar a Várkert Bazár közvetlen szomszédságában, az Ybl Miklós által tervezett úgynevezett Vízházban nyílt meg 2019 tavaszán. Ötletgazdája az a Pintér Máté, aki Matolcsy Ádám barátjaként és üzlettársaként több budapesti szórakozóhely megalapításában is részt vett. Az ingatlant az MNB-féle Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) 10,5 millió euróért, azaz bő 3 milliárd forintért vásárolta meg, majd újította fel.

A még mindig csak 32 éves séf Szulló Szabina és Széll Tamás kezei alatt kezdett az Onyxban,

közösen érték el az első csillagot, majd a páros távozása után, már az ő irányítása alatt sikerült elnyerni a másodikat, amit tavaly sikerült megtartani.

Mészáros Ádám korábban szerepelt a sikeres fiatal magyarokat bemutató 30/30 listánkon, az idei Dining Guide díjátadó gálán elnyerte az Év Séfje elismerést, a vele készült korábbi interjúnk pedig itt olvasható.

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója