Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Marketing kimaxolva: ingyen éjszakát kínál a kínai nagy falon az Airbnb

Amikor az ember már mindent kipipált a bakancslistáján, nincs az a hegy, amit ne mászott volna meg, a világörökségnek olyan része, amit ne tapicskolt volna össze a tenyerével, akkor biztos marad egy kis űr, amit valahogy pótolni kéne. Hát, itt a lehetőség.

Az Airbnb most kimaxolta az exkluzivitás fogalmát, a kínai nagy falon kínál egy éjszakát négy szerencsés utazónak – írja az amerikai Forbes. A szállás az egyik toronyban lett berendezve, de itt jön az igazi csavar:

nem kell érte fizetni.

A cég ugyanis egy marketingfogásnak használja, hogy négy mázlista számára tokkal-vonóval (igen, repjeggyel együtt) állja a költségeket, azért, mert 2017-ben 125 százalékos növekedést tudtak elérni a kínai piacon.

A toronyban egy hatalmas ágy várja a fáradt utazót. A plafont és az ablakokat plexitábla borítja, így ha esetleg a jetlag, vagy a vacsoraként felszolgált kínai specialitások nem engednék a nyerteseket aludni, akkor is lehet bambulni a csillagos égre.  A cég egy mobil fürdőszobát is telepít a toronyhoz, hogy összkomfortos legyen a szállás.

Kép forrása: Forbes.com/Airbnb

A napkelte után a kényelmetlenségek tovább fokozódnak, a résztvevőket egy séta várja, miközben történészek mesélnek nekik a falat építő dinasztiák történelméről. Utána lehet kalligráfiát tanulni, pecsétet készíteni.

Annak, aki jelentkezni akar, egy kicsit azért meg is kell dolgoznia érte. Kell írnia egy rövid eszmefuttatást arról, hogy miért van szükség a kultúrák közötti falak lebontására, és hogy hogyan akarnak új kapcsolatokra szert tenni.

A nevezési határidő pekingi idő szerint augusztus 11-én 23:59 perckor zárul. A négy győztes – akik mindannyian vihetnek magukkal plusz egy kísérőt – szeptember 4. és 8. között tölthet el egy-egy éjszakát a falon. A díj mellé a vállalat állja a repjegyet, meg egyébként a sima szállást szeptember 3. és 9. között, napi három étkezéssel együtt.

Oszd meg!