Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Kép: Facebook

Mark Zuckerberg: a Facebook-alkalmazottak fele átáll a távmunkára 2030-ra

A Facebook-alapító tervei szerint folyamatosan történik majd a home office-ra való átállás. A csütörtöki bejelentés hátterében az áll, hogy a cég is alkalmazkodna a koronavírus-járvány miatt kialakult megváltozott munkakörülményekhez.

Az alkalmazottak többsége csütörtök óta jogosult a távmunkára. Az év végén a mérnökök is berendezkedhetnek a home office-ra és később ezt a munkavállalók más csoportjaira is kiterjesztik – adta hírül a The Wall Street Journal.

A Forbes amerikai kiadása szerint a változás nem egyik napról a másikra történik, Zuckerberg úgy tervezi, hogy a folyamatot 10 év alatt bonyolítják le.

A Facebook az első vállalatok egyike volt, ami bejelentette, hogy az alkalmazottak 2020 év végig otthonról dolgozhatnak.

A cég 2021-ig beszünteti az 50 főnél nagyobb eseményeket is.

A Facebook székhelye július 6-án nyit, de csak 25 százalékos kapacitással fog működni. Ez csökkentheti a cég ökológiai lábnyomát a San Francisco- öbölben: mivel nem kell bejárniuk, az alkalmazottak jó eséllyel messzebb költöznek majd a céghez közeli, de drága környéktől.

Kép: Facebook


A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.