Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyarország 5. leggazdagabb embere plázákat vásárolt

A Veres Tibor tulajdonában lévő Wing Zrt. megvette az óbudai Atrium Eurocentert és két szombathelyi üzletközpontot is. A 24 budapesti pláza közül ez a középméretű egységek közé tartozik, de jó helyen lévő, jó forgalmat bonyolító komplexum. Friss plázatérkép a februári Forbesban!

Az Eurocenter (teljes hivatalos nevén Atrium Eurocenter) 2000-ben épült, 23 ezer négyzetméterével a 15. legnagyobb fővárosi üzletközpont. A Wing Zrt. már tavaly ősszel megvásárolta a komplexumot, de a tranzakció csak most, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával zárult le.

A Wing a Wingholdingon keresztül végső soron a Dayton Invest Kft. tulajdonában van, ez az ország egyik leggazdagabb emberének, Veres Tibornak a cége. Veres Tibor vagyonát a legfrissebb Forbes-listán (2017. november) 140,5 milliárd forintra becsültük, ezzel az ötödik volt a rangsorban Csányi Sándor, Demján Sándor, Gattyán György és Széles Gábor mögött.

Veres kiterjedt cégcsoportjába százmilliárd forint feletti ingatlanállomány, autókereskedő cégek, erőművek és zöldenergiában érdekelt vállalkozások tartoznak. A társaság a kiskereskedelmi ingatlanok piacán durván tíz éve van jelen, a Wing építette az egri Agria parkot, Budán a Hegyvidék bevásárlóközpontot, és újította fel szintén Budán a MOM Parkot.

A friss plázavásárlások révén nemcsak az óbudai Eurocenter, de két vidéki üzletközpont is a csoport birtokába jutott: a szombathelyi Family Center és a szintén szombathelyi Praktiker. A tranzakciókat a Sberbank hiteléből finanszírozták. A társaság közlése szerint az Eurocentert felújítják, és további fejlesztésekkel akarják újra pozicionálni.

A februári Forbesban egy komplett budapesti plázatérképet közlünk. A 23 fővárosi kerületre momentán 24 üzletközpont jut, és van 3 új, ami a következő években nyithat meg.

 

cimlap1802

A budapesti plázápiacról és az új fejlesztésekről bővebben is írtunk a friss Forbesban. A magazin februári lapszámát keresd az újságárusoknál!

 

 

 

"Ma sem lovagolhatsz a Bécsi úton. Ha lovagolni akarsz, kimész a városon kívülre. Ez lesz az autóvezetéssel is."

Debreczeni Gergely, AImovtive, vezető kutató