Találkoztam a világ leggazdagabb magyar emberével

Kint meleg van, nehéz és párás idő. Bent hűvös és csend. 25 óra utazás, egy éjszaka és egy papírtányéron felszolgált amerikai reggeli (bagel, nagy pohár gyenge kávéval) áll mögöttem. Az […]

cover_1_new_2017_nov_peterffy

Bővebben

A Tresorit csapata (fotó: The Orbital Strangers Project)

Magyar startuppal lép partnerségre az Apple

Oszd meg!

Az IT biztonsággal foglalkozó Tresorittal fog össze az Apple. A magyar cég alapjait a BME-n rakták le.

A biztonságos tárhely-szolgáltatással foglalkozó magyar Tresorittal kötött partnerséget az amerikai techóriás, melynek eredményeként az Apple CareKit platformja még biztonságosabb lehet a felhasználóknak (ez a szigorú egészségbiztosítási törvény, a HIPAA előírásai miatt is fontos az Apple-nek).

A Tresorit egy külön biztonsági platformot hozott létre az egészségügyi appokat fejlesztő cégeknek, a ZeroKit megoldja a felhasználók azonosítását, adataik védelmét. Az egészségügyi intézmények és a betegek úgy tudják megosztani egymás között az adatokat, hogy az visszafejthetetlen. A Tresorit itt is felhő alapon működik, vagyis az adatok a felhőbe kerülnek, a titkosításhoz használt kulcs pedig a felhasználó eszközén marad – vagyis a titkosított információ és az annak visszafejtéséhez szükséges kulcs soha nincs és nem is lehet egy helyen.

A Tresorit csapata (fotó: The Orbital Strangers Project)

Az Apple CareKit platformjának fejlesztői mától hozzáférnek a Tresorit ZeroKit platformjához. Utóbbi a “zero knowledge” elv alapján működik, ami azt jelenti, hogy az appot használó felek úgy azonosíthatják be egymást, hogy közben a titkosított adat nem kerül felfedésre (csak ha már bebizonyosodott, hogy például adott kórház adott páciensének adataihoz akar hozzáférni, az azonosítás közben tehát nem derülhet ki semmilyen érzékeny információ).

Borító: The Orbital Strangers Project 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő